Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă | PSD Alba: Administrația PNL din Alba Iulia e doar incompetentă sau pregătește un furt la vot? A „uitat” să pună afișele cu secțiile electorale

Unirea Ziarul

Publicat

în

PSD Alba: Administrația PNL din Alba Iulia e doar incompetentă sau pregătește un furt la vot? A „uitat” să pună afișele cu secțiile electorale

PSD Alba solicită public administrației locale și primarului PNL din Alba Iulia să trateze cu responsabilitate deplină organizarea alegerilor de duminică, 9 iunie, și să își îndeplinească cu seriozitate obligațiile legale.

Cetățenii din municipiul Alba Iulia ne sesizează faptul că, spre deosebire de alegerile precedente, administrația locală nu a mai afișat pe scările de bloc numărul secției de votare la care sunt arondați locuitorii din fiecare imobil. De asemenea, secțiile de votare nu au fost marcate corespunzător cu indicatoare în proximitatea acestora, așa cum prevede legislația electorală și cum ar trebui să fie normal pentru a ajuta alegătorii să identifice mai ușor secțiile la care sunt arondați.

Potrivit Legii nr. 115 din 19 mai 2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, cu modificările și completările ulterioare, „numărul circumscripţiei electorale se aduce la cunoştinţă alegătorilor de către primar, odată cu aducerea la cunoştinţă a delimitării şi numerotării secţiilor de votare” (articolul 13 din legea amintită). Primarul PNL din Alba Iulia „a uitat” să afișeze anunțurile pe scările de bloc din cartiere, așa cum a fost practica la fiecare tur de alegeri.

Citește și: Sociologul Alin Tomuș: „Participarea la vot este, fără îndoială, un indicator al sănătății democrației”

Ne întrebăm dacă este vorba de incompetență, rea voință sau pur și simplu PNL pregătește un furt la vot și folosește toate mijloacele pentru a împiedica cetățenii să voteze.

Solicităm public Instituției Prefectului Alba să monitorizeze cu atenție buna desfășurarea a alegerilor și să intervină pentru a asigura dreptul fundamental al cetățenilor la vot.

Biroul de Presă al PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție de peste 1 milion de lei la Câlnic: Licitația lansată pe SEAP pentru un proiect de eficiență energetică

Bera Larisa

Publicat

în

Investiție de peste 1 milion de lei la Câlnic: Licitația lansată pe SEAP pentru un proiect de eficiență energetică Administrația comunei Câlnic, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirea sediului primăriei. Citește și: Dispensarul uman din Sântimbru urmează să fie reabilitat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea