Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Președintele PSD Alba, Radu Marcel Tuhuț: PSD solicită înființarea mai multor piețe volante pentru sprijinirea producătorilor agricoli

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele PSD Alba, Radu Marcel Tuhuț: PSD solicită înființarea mai multor piețe volante pentru sprijinirea producătorilor agricoli

PSD vine cu o nouă inițiativă de sprijinire a producătorilor agricoli români, respectiv a consumului de produse românești și solicită înființarea de noi piețe volante, în orașe și municipii, cu scopul de a facilita accesul direct al producătorilor la clienți.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, pregătește o amplă acțiune, la nivel național, care să ofere posibilitatea producătorilor agricoli veritabili să-și vândă produsele, să nu mai stea la cheremul intermediarilor.

Astfel, ministrul Agriculturii a transmis o adresă către președinții Consiliilor Județene și către primarii municipiilor și orașelor prin care a solicitat sprijin pentru identificarea unor spații în care pot fi organizate piețe volante, astfel încât fermierii să își poată valorifica produsele pe plan local.

Această inițiativă este extrem de benefică și pentru producătorii din satele județului Alba. Aceștia trebuie să aibă posibilitatea să își valorifice produsele în cel mai apropiat oraș/municipiu. Demersul are scopul de a facilita accesul direct al producătorilor la clienți, inclusiv prin creșterea numărului  piețelor volante și a facilităților de vânzare.

Este și în interesul cetățenilor să cumpere produse direct de la producător. De asemenea, este de neacceptat, mai ales în această perioadă critică și dat fiind și perspectiva sumbră a unui an secetos, ca producătorii să nu își poată vinde marfa, să fie nevoiți să o arunce, iar consumatorii să nu aibă alternativă la alimentele din import!

Acest demers are scopul principal de a susține consumul de produse românești. În acest fel, consumatorii vor avea la dispoziție o gamă largă de produse agroalimentare proaspete, de calitate superioară și la prețuri accesibile.

Cu respect pentru locuitorii județului Alba,

Președintele PSD Alba, Radu Marcel Tuhuț


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea