Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Nicolaie Matei, președinte Partidul Verde Alba: STOP abuzurilor la Primăria Sebeș! Justiția este oarbă, nu chioară!

Publicat

în

Abuzurile nu se mai sfârșesc la Primăria Sebeș, iar modul sfidător în care angajații de acolo ne tratează pe noi, cei care le plătim de fapt salariile lună de lună (și nu sunt deloc unele mici, credeți-mă pe cuvânt) trebuie să ia sfârșit!

Îl previn pe primarul Gheorghe D. Nistor și gașca lui de interese (structură de tip mafiot) că nimeni și nimic nu mă va opri din a lupta pentru drepturile cetățenești și pentru adevăr. Iar sifonarea banilor noștri pe fel de fel de contracte, bătaia de joc prin plantări de arbori pe fosta groapă de gunoi a orașului (prejudiciu de 2,4 miliarde lei vechi) sau ghivece care dau oxigen (peste 50 milioane lei vechi bucata/ghiveci) ar trebui să atragă atenția organelor de anchetă din acest județ, care de prea multe ori închid ochii în fața evidențelor.

În aceeași ordine de idei se înscrie și ultima plângere penală pe care am depus-o la DNA – Serviciul teritorial Alba, împotriva primarului Gheorghe D. Nistor (ex-agentul „plicușor” de la Garda Financiară), a șefei serviciului juridic din cadrul Primăriei Sebeș, Delia Gligor, secretarului municipiului Cristina Vlad, Ekart ș.a.

Electrica Furnizare Discount

Este inadmisibil și de netolerat ca aparatul de specialitate al primarului și Gheorghe D. Nistor personal să refuze să ducă la îndeplinire procesul verbal al unei licitații publice care a avut loc, atenție, în data de 12.04.2019. La acea dată eram consilier local în cadrul CL Sebeș și am fost sesizat cu privire la tergiversarea acestei situații.

Nici până astăzi primarul Gheorghe D. Nistor nu a fost în stare să respecte legea și să pună în aplicare rezultatul acestei licitații publice, la care au participat 3 firme. Personal consider că nu agreează ideea că o firmă din Sebeș a câștigat această licitație, în timp ce toată lumea vorbește că o firmă concurentă din Sibiu “ar fi trebuit” să câștige – dorința ex-gardistului Gheorghe D. Nistor “Plicușor”.

În esență, CL Sebeș a luat decizia HCL 57/2019 pentru concesionare teren în suprafață de 2.000 mp situate în mun. Sebeș, Str. Alunului, CF 76182, nr. Cad. 76182/5, top 2253/1, transcris în CF nr.76839 cu nr. de inventar 81390.05, teren aflat în inventarul domeniului privat al mun. Sebeș în vederea realizării de investiții.

Ulterior are loc licitația desfășurată de către Primăria Sebeș, care se finalizează cu procesul verbal nr. 40308/12.04.2019, câștigătorul licitației fiind declarat o firmă din Sebeș, lucru asumat prin semnătură de către toți membrii comisiei de licitație.

Încă de atunci Gheorghe D. Nistor, efemerul primar mincinos care încalcă legea și acoperă pe cei ce o încalcă, refuză să ducă la îndeplinire rezultatul licitației, iar angajații direct responsabili ai Primăriei Sebeș sunt complici și tăinuitori ai acestei ilegalități, toți fiind acuzați în mod oficial de abuz în serviciu!

Aștept ca măcar DNA Alba să nu închidă ochii la nenumăratele abuzuri, inclusiv la proiectul de hotărâre nr.247 din 24.08.2021 inițiat de către primarul Municipiului Sebeș Gheorghe D. Nistor, prin care se cere Consiliului Local Sebeș: ”contractarea de servicii de avocatură de asistență și reprezentare…” în încercarea de acoperire a unor abuzuri, pentru că… Justiția este oarbă (adică îndeplinește actul de justiție indiferent de numele și funcțiile celor din dosare) și aș vrea să cred că nu este chioară…

NICOLAIE MATEI
Președinte Partidul Verde, Organizația Județeană Alba
Vicepreședinte Partidul Verde-România

*** Precizăm că prezentul material reprezintă opinia domnului Nicolaie Matei, președintele Partidului Verde, Organizația Județeană Alba și întreaga răspundere pentru aceste afirmații îi aparține.

Publicitate

Politică Administrație

Soarta țării se decide prin SMS: Membrii PSD întrebați prin mesaje dacă doresc guvernare alături de PNL. Reprezentanți din ALBA confirmă „demersul”

Publicat

în

Soarta țării se decide prin SMS: Membrii PSD întrebați prin mesaje dacă doresc guvernare alături de PNL. Reprezentanți din ALBA confirmă „demersul”

Situația în PSD este neclară după desemnarea generalului (r) Nicolae Ciucă drept candidat pentru funcția de prim-ministru. Mai mulți social-democrați din țară au primit mesaje în care erau întrebați dacă și-ar dori ca PSD să intre la guvernare alături de PNL.

„Credeți că PSD ar trebui să formeze un guvern împreună cu PNL, cu premier Nicolae Ciucă?

Electrica Furnizare Discount

1 – da

2 – nu

3 – nu știu

(răspunde cu 1, 2 sau 3)”, este sms-ul primit de unii membri ai PSD.”

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, a confirmat pentru ziarulunirea.ro informația. Astfel, acesta, împreună cu mai mulți membrii ai partidului, ar fi fost consultați prin intermediul acestui sondaj prin telefon.

Nu este clar la acest moment dacă este vorba despre un demers la nivel național sau doar unele filiale județene au ales să își consulte liderii locali în acest fel.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat joi că social-democrații nu susțin un guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă și nici nu renunță la ideea anticipatelor, însă acestea nu se pot ține în acest moment. Totuși, Ciolacu nu a exclus discuții cu Ciucă pentru un guvern de largă majoritate parlamentară.

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, şi Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, au cerut în şedinţa Biroului Permanent al partidului ca PSD să nu voteze un guvern minoritar PNL-UDMR indiferent de numele premierului.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat, în plenul Parlamentului European, intervenția Uniunii Europene în România pentru a gestiona criza medicală

Publicat

în

Europarlamentarul Victor Negrescu a luat cuvântul în plenul Parlamentului European pentru a prezenta situația medicală dezastruoasă din România și a solicitat Uniunii Europene să intervină pentru a ajuta țara noastră în a gestiona criza medicală.

“Pandemia nu a trecut. Mai sunt multe state membre care întâmpină probleme în a gestiona criza din domeniul sănătății. De aceea, acest subiect trebuie să fie primordial pe agenda Consiliului European.

În România, din cauza incompetenței partidelor de dreapta, avem astăzi peste 500 de decese pe zi. La fiecare 2 minute moare o persoană, iar acest lucru riscă să readucă întreaga Europă în zona roșie.

Electrica Furnizare Discount

Uniunea Europeană trebuie să intervină. Nu poate să lase lucrurile la voia întâmplării, mai ales că executivul din România a ratat atât campania de vaccinare cât și achiziția de teste din bani europeni”, a precizat eurodeputatul Victor Negrescu.

Europarlamentarul român a solicitat o decizie în cadrul Consiliului European privind criza prețurilor din domeniul energiei și o implicare mai amplă în gestionarea efectelor negative generate de pandemie.

“Efectele negative ale pandemiei asupra economiei și societății sunt doar la început. Consiliul trebuie să fie mai activ în a reacționa. Este valabil și pentru criza prețurilor din domeniul energiei.

Profiturile cresc, iar populația europeană sărăcește. Dincolo de cinismul unor lideri politici, este nevoie de măsuri active și de acțiuni europene care să ofere soluții la provocările și greutățile întâmpinate de cetățeni. Mă aștept de la Consiliul European viitor să vină cu soluții și decizii clare. Indecizia costă vieți”, a adăugat europarlamentarul social democrat, Victor Negrescu.

Citește mai mult

Politică Administrație

Dezbatere publică la Alba Iulia privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor și elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului

Publicat

în

Dezbatere publică la Alba Iulia privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor și elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, Primăria Municipiului Alba Iulia organizează în data de 26.10.2021, ora 15.00, în sala de ședințe a Direcției Programe, din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, Strada Bucovinei, nr. 6, dezbatere publică referitoare la proiectul de hotărâre privind aprobarea REGULAMENTULUI LOCAL privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor în Municipiul Alba Iulia.

Proiectul de hotărâre și anexele aferente au fost afișate atât pe site-ul autorității publice, www.apulum.ro, la secțiunea Consultare publică cât și la avizierul acesteia.

Modalitatea de colectare a recomandărilor: în scris, conform anunțului nr. 104610/2021, specificându-se articolul sau articolele din proiectul de act normativ în discuție, menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, din Calea Moților, nr. 5 A, Camera 8 – Registratură, sau în format electronic, pe adresa de e-mail: [email protected], până la data de 27.09.2021, ora.16.00.

Electrica Furnizare Discount

Modalitatea de înscriere și luarea cuvântului: luarea cuvântului se face în ordinea înscrierii pe listă, la începutul dezbaterii publice. Timpul alocat luării cuvântului este de 10 minute pentru fiecare participant.

Fiecare participant, după intrarea în sala de ședințe, se va înscrie pe lista de persoane prezente la dezbaterea publică, având asupra sa actul de identitate, respectiv dovada calității de reprezentant al persoanei juridice, după caz.

Potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, coroborate cu prevederile OUG nr. 57/2019 privind codul administrativ, dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toți solicitanții înscriși la luarea cuvântului și-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuție; la dezbaterea publică vor participa obligatoriu inițiatorul și/sau inițiatorii proiectului de act normativ din cadrul autorității publice locale, experții și/sau specialiștii care au participat la elaborarea referatului de aprobare însoțit de alte documente specifice, privind necesitatea adoptării actului normativ propus și persoanele interesate care au făcut recomandări scrise.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, Primăria Municipiului Alba Iulia organizează în data de 26.10.2021, ora 15.00, în sala de ședințe a Direcției Programe, din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, Strada Bucovinei, nr. 6, dezbatere publică referitoare la proiectul de hotărâre privind aprobarea REGULAMENTULUI LOCAL de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului.

Proiectul de hotărâre și anexele aferente au fost afișate atât pe site-ul autorității publice, www.apulum.ro, la secțiunea Consultare publică cât și la avizierul acesteia.

Modalitatea de colectare a recomandărilor: în scris, conform anunțului nr. 104620/2021, specificându-se articolul sau articolele din proiectul de act normativ în discuție, menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, din Calea Moților, nr. 5 A, Camera 8 – Registratură, sau în format electronic, pe adresa de e-mail: [email protected], până la data de 27.09.2021, ora.16.00.

Modalitatea de înscriere și luarea cuvântului: luarea cuvântului se face în ordinea înscrierii pe listă, la începutul dezbaterii publice. Timpul alocat luării cuvântului este de 10 minute pentru fiecare participant.

Fiecare participant, după intrarea în sala de ședințe, se va înscrie pe lista de persoane prezente la dezbaterea publică, având asupra sa actul de identitate, respectiv dovada calității de reprezentant al persoanei juridice, după caz.

Potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, coroborate cu prevederile OUG nr. 57/2019 privind codul administrativ, dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toți solicitanții înscriși la luarea cuvântului și-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuție; la dezbaterea publică vor participa obligatoriu inițiatorul și/sau inițiatorii proiectului de act normativ din cadrul autorității publice locale, experții și/sau specialiștii care au participat la elaborarea referatului de aprobare însoțit de alte documente specifice, privind necesitatea adoptării actului normativ propus și persoanele interesate care au făcut recomandări scrise.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare