Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Mircea Hava: „O delegație a Parlamentului European, formată din parlamentari și experți, va fi în misiune de lucru în Alba”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Mircea Hava: „O delegație a Parlamentului European, formată din parlamentari și experți, va fi în misiune de lucru în Alba”

În perioada 15 – 17 mai, o delegație a Parlamentului European, formată din parlamentari și experți, va fi în misiune de lucru în Alba și Cluj

Proiectele din Alba Iulia, pe lista vizitei oficiale

Nu se poate vorbi, în România, de fonduri europene, fără să nu te gândești la Alba Iulia. Cetatea, așa cum o știm azi, dar și alte investiții serioase ce poartă amprenta absorbției justificată prin scriere de proiecte și implementare eficiente a banilor veniți din afara țării. Sunt convins că în această privință cu toții suntem de acord. Din fericire, și azi, tot ce se lucrează, cu sau fără spor, în Cealaltă Capitală, sunt șantiere din proiecte pe care mi-am pus semnătura.

E limpede, așadar, că aici, la noi, s-a muncit cu cap, cu determinare și cu rezultate. Motiv pentru care, dacă vrei să arăți Europei unde-i sunt banii e musai să arăți și către Alba Iulia. Ca un exemplu de podium, și unul din care se pot învăța lecții importante de administrație. Având în vedere că și în perioada următoare vor putea fi deschise „multe fronturi” pentru investiții cu bani europeni, am avut inițiativa de a invita la Alba Iulia pe unii dintre cei mai bine pregătiți oameni din domeniu, de la Bruxelles și din România.

În perioada 15 – 17 mai, am plăcerea, alături de colegul meu Daniel Buda, de a primi o delegație a Parlamentului European formată din mai mulți parlamentari, experți și interpreți care se va afla într-o misiune de lucru în România, în județele Alba și Cluj. Misiunea, condusă de Younous OMARJEE , președintele Comisiei REGI, se bucură și de prezența reprezentanților Biroului Parlamentului European din România. Fără doar și poate destinațiile vizitei n-au fost alese punând degetul pe hartă, cu ochii închiși. Chiar și după câțiva ani buni sunt destui care vor să vină, să vadă, să li se explice și să se informeze, la fața locului, despre câteva dintre cele mai importante investiții cu bani europeni din România.

E un motiv bun pentru cei cu care lucrăm zi de zi să înțeleagă că în România există beneficiari gospodari, oameni cu viziune, care au știut dintotdeauna încotro se îndreaptă și ce vor să realizeze. Vom vizita mai multe obiective din Alba Iulia și din apropiere și vom avea un schimb de opinii cu primari din județ, cu parlamentari și reprezentanți ai Autorității de Management pentru Programul Regiunea Centru, ai Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 7 Centru, precum și ai Organismului Intermediar pentru Programul Operațional Capital Uman, urmate de declarații pentru presă. Vom finaliza misiunea în județul Alba cu vizitarea proiectelor companiei Jidvei care au fost susținute cu fondurile alocate de Uniunea Europeană pentru dezvoltare rurală și Politica Agricolă Comună.

Mircea Hava – europarlamentar PNL
Membru al EPP


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Echipamente digitale pentru școala gimnazială „Simion Lazăr” din Lunca Mureșului: Investiție de peste 90.000 de lei 

Bera Larisa

Publicat

în

Echipamente digitale pentru școala gimnazială „Simion Lazăr” din Lunca Mureșului: Investiție de peste 90.000 de lei Administrația comunei Lunca Mureșului, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede modernizarea infrastructurii digitale a școlii gimnaziale „Simion Lazăr”.  Citește și: Modernizarea și reabilitarea energetică a dispensarului uman din comuna Șpring, printr-o finanțare PNRR. Licitația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea