Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Mircea Hava, europarlamentar PNL: România nu mai poate fi ținută la „poarta” spațiului Schengen!

Publicat

în

Sunt ani de zile de când țara noastră este captivă, dacă vreți, la marginea spațiului Schengen, deși îndeplinește condițiile de aderare. Pentru noi, cei din PPE, acest lucru este de neacceptat, mai ales că refuzul nu are nici o legătură cu realitatea.

„Deocamdată nu a sosit vremea României!” a devenit, deja, un motto perimat, în care nu se regăsește nici o fărâmă de logică sau corectitudine. E normal ca milioane de cetățeni să nu mai aibă înțelegere pentru astfel de amânări și să se simtă lezați, inclusiv la capitolul demnitate. A ține o parte de Europă în afara ei, e împotriva firii și a oricărui principiu democratic. Fiindcă nu se poate face unitate în diversitate, cu uneltele marginalizării și dublului standard.

Electrica Furnizare Discount

De reținut faptul că, în Raportul anual privind Schengen, membrii Comisiei pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne constată că există decizii luate peste criterii ca cel al proporționalității și necesitații. De asemenea, Agenția Frontex adesea respinge, nefondat, accesul la garnițe al multor cetățeni sau mărfuri.

Gândiți-vă la faptul că, de mai bine de 10 ani, țara noastră îndeplinește obiectivul de aderare la Schengen. Și-atunci, de ce nu suntem acolo? Poate, fiindcă firmele deschise sau relocate în România si devenite competitive au ajuns un soi de problemă pentru Vest? Motiv pentru care tahografele trebuie înțepenite în vămi ca să poată recupera EI ce avem NOI de dus în Europa? Altă explicație nu găsesc, mai ales că suntem în topul înzestrării în materie de tehnologie de supraveghere. Pentru că asta ni s-a pretins și asta am făcut!

România și-a făcut temele exemplar, în limitele condițiilor impuse, dar s-a trezit că a rămas repetentă. Exact ca un copil care se naște dar nu-și primește certificatul sau drepturile. Am fost mai Schengen decât schengenii, am înțeles să ne securizăm granițele și tot ce am primit în schimb a fost o eternă amânare.

Parlamentul European a spus, de altfel, Comisiei Europene să nu-i mai țină în stand-by pe români, bulgari și croați iar pandemia a pulverizat, și mai tare, noțiunea de spațiu Schengen. Limitarea transportului de mărfuri și problemele uriașe de pe piața forței de muncă au slăbit puternic economiile statelor și au adus cu ele complicații sociale de neimaginat. În atare condiții, conceptul de vamă trebuie evaluat în contextul actual. Cu respect pentru fiecare țară, fără abuzuri ori alte derapaje inventate. Mai ales că „Vremea României” în materie de aderare la Schengen a sosit de prea mult timp.

Mircea Hava, europarlamentar PNL
Membru al Grupului PPE

Publicitate

Politică Administrație

Ministrul german al finanțelor: Țările „problemă” din uniunea monetară trebuie sancționate cu pierderea suveranității în favoarea UE

Publicat

în

Ministrul german al finanțelor, Wolfgang Schäuble, a susținut sancționarea țărilor „problemă” din cadrul uniunii monetare, nu cu excluderea lor, ci cu pierderea suveranității în favoarea Uniunii Europene.

Într-un interviu acordat săptămânalului Stern şi comentat de Deutsche Welle şi RFI, şeful finanţelor germane susţine: „O ţară cu probleme care trebuie ajutată ar trebui să cedeze Uniunii Europene, la schimb, o parte din drepturile sale de suveranitate”. Măsura ar fi mai bună şi mai funcţională decât excluderea unor state din zona euro, spune ministrul. „Europa nu are cum să reuşească dacă nu se stabileşte clar că un stat membru nu poate fi dat afară din zona euro”.

Electrica Furnizare Discount

Într-un interviu pentru ZF, ministrul român de externe Teodor Baconschi a susţinut că retragerea unui stat din zona euro ar crea dificultăţi majore întregului spaţiu european, de aceea salvarea eurozonei trebuie să fie obiectivul numărul unu al Uniunii.

Deutsche Welle aminteşte că Wolfgang Schäuble a pledat, într-o scrisoare adresată parlamentarilor conservatori, în favoarea deciziilor luate la ultimul summit special al ţărilor zonei euro pentru salvarea Greciei.

El a admis că planul de salvare a Greciei nu este lipsit de riscuri, susţinând însă că alte variante posibile erau şi mai riscante.

În interviul citat, Schäuble pledează pentru blocarea dreptului la vot al statelor care nu respectă pactul destabilitate şi creştere, o propunere care fusese avansată anul trecut şi de cancelarul Angela Merkel. De altfel, Grecia a experimentat pe propria-i piele o situaţie asemănătoare. Practic,când a fost lansat primul plan de salvare a Greciei de 110 mld.euro, în vreme ce membrii eurozonei analizau situaţia, reprezentanţii acestei ţări au aşteptat la uşă sfârşituldiscuţiilor fără să fie primiţi înăuntru.

Schäuble pledează pentru adâncirea integrării UE, dar cu regulimult mai dure. „Integrarea trebuie să continue, iar unui stat careare probleme i se va acorda ajutor, dar: „va trebui să renunţe la oparte a suveranităţii sale naţionale în favoarea Uniunii Europene „Această măsură este mai eficientă decât dacă anumite ţări cu datorii, membre ale UE, vor fi eliminate din zona euro, explică ministrul german de finanţe.

Sursa: zf.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Partidul Mișcarea Populară l-a omagiat pe cel care a fost „Crăișorul Munților” la casa memorială din Avram Iancu

Publicat

în

Ceea ce trebuia să fie o sărbatoare frumoasă în inima Apusenilor , cu ocazia Târgului de fete de pe Muntele Găina, eveniment secular, de o rară frumusețe și așteptat de foarte multă lume, din nefericire s-a transformat într-un fiasco total. Toate activitățile legate de eveniment au fost anulate de organizatori, urmare a urgiei naturii care s-a abatut asupra mai multor localități din Apuseni în cursul zilei de vineri 16 iulie.

Așa cum bine se știe sărbătoarea debuta cu omagierea celui care a fost ,,Crăișorul Munților’’, eroul național Avram Iancu. Partidul Mișcarea Populară ca în fiecare an a fost prezent la acest eveniment de cinstere a marelui erou, chiar daca omagierea într-un cadru oficial, la Crucea Iancului nu a mai fost posibilă.

Electrica Furnizare Discount

Președintele Partidului Mișcarea Populară Cristian Diaconescu ,împreună cu o delegație formată din aleși locali și județeni condusă de președintele PMP Alba Clement Negruț, au depus o coroană de flori și au ținut un moment de reculegere la bustul lui Avram Iancu în curtea casei memoriale din localitatea care îi poartă numele.

Mulțumim domnului președinte Cristian Diaconescu că ne a onorat și în acest an cu prezența, vom continua sa fim consecvenți în a ne cinsti eroi, doar așa ei vor rămâne vii în inimile și conștiința noastră ca popor.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Marcel Tuhuț: PSD Alba este alături de oamenii afectați de inundații! Mulțumesc tuturor colegilor pentru implicare!

Publicat

în

Foarte mulți oameni din Munții Apuseni trec, în aceste zile, prin momente extrem de dificile, în urma inundațiilor devastatoare ce le-au distrus locuințele și terenurile. Este absolut îngrozitor să vezi cum agoniseala de o viață este pur și simplu ”măturată” de furia apelor într-un timp atât de scurt. În astfel de clipe, prioritatea numărul 1 devine protejarea vieții și a sănătății.

Am fost, cu echipa PSD Alba, alături de oamenii din Apuseni imediat după tragediile care s-au abătut asupra lor. Știu că ajutorul pe care îl oferim, raportat la dezastrul existent, este mic, dar în calitate de președinte interimar nu pot să nu le mulțumesc public colegilor din PSD Alba pentru că s-au implicat în aceste zile și vor să o facă în continuate. Știu că nu au astfel de așteptări, deoarece au făcut totul din suflet, empatie și convingere. Pentru mine, însă, au fost un exemplu de implicare și solidaritate.

Electrica Furnizare Discount

Suntem conștienți că oricând putem fi în situația disperată în care munca de o viață să ne fie distrusă în urma unei calamități. De aceea, încă din prima zi a inundațiilor am făcut un apel public la toți primarii și parlamentarii, din județ, să îi ajute cum pot pe cei deznădăjduiți.

Nu pot trece cu vederea implicarea salvatorilor, profesioniștilor din domeniu și a tuturor voluntarilor. Pentru mulți, sacrificiul extrem și punerea propriei vieți în pericol, pentru salvarea semenilor, este parte a meseriei.

Am întrerupt activitățile programate pentru următoarea perioadă și vom rămâne alături de cei afectați! Pentru ei, orice sprijin înseamnă mult! Suferința se citește pe chipurile lor, iar speranța și-o pun în noi toți, semenii lor!

Președinte interimar al PSD Alba,
Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea