Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| MILITEZ PENTRU DEPOLITIZAREA IMEDIATĂ A FUNCȚIILOR DE CONDUCERE DIN INSTITUȚIILE PUBLICE DIN ROMÂNIA (P)

Publicat

în

Așa cum am fost obișnuiți până acum, vechile partide politice autohtone, nu au pierdut niciun moment, atunci când au avut ocazia, să-și plaseze politrucii în funcții bine plătite la stat. Și au procedat astfel, ignorând în totalitate orice brumă de competență profesională sau meritocrație. „Recomandarea” pentru o funție sau alta, a reprezentat-o unica și sublima condiție de a fi membru de partid, sau, eventual, membru al unor găști de interese, altele decât cele care au în vedere binele cetățeanului obișnuit.

Este arhicunoscut cazul inginerului Ianculescu, care a fost șantajat să-și dea demisia de la conducerea Regiei Apele Române Mureș, post pe care l-a obținut prin concurs, pentru a fi înlocuit cu șeful de cabinet al unui senator PNL Mureș, o persoană care, conform presei, nu are nicio legătură cu fișa postului respectiv. Fără nicio explicație, domnul Ianculescu a fost înlăturat de la conducerea instituției respective tocmai pentru a face loc unui fidel membru al PNL, sătul, probabil, de atâta așteptare degeaba.

Nici în județul Alba lucrurile n-au stat mai prejos, astfel încât ne-am trezit că fiecare instituție publică a fost, pe rând, luată cu asalt și cucerită de armata PNL. Ca urmare, s-au plasat în fruntea diverselor instituții, tot felul de pifani, îngălbeniți de atâta fidelitate întru toate cele ale partidului care i-a consacrat. Iar cireașa de pe tortul epurărilor politice, marca PNL, pe care chiar și comuniștii ar fi fost invidioși, o reprezintă dezastruosul management al multor unități spitalicești din tară, unde se moare cu zile, dacă nu de COVID, atunci sigur de frig sau din cauza vreunui incendiu.

Electrica Furnizare Discount

De un an, de când a preluat guvernarea, singura preocupare a PNL a fost doar să-și mulțumească ulanii, împărțindu-le din prada înșfăcată cu nesaț de la muribundul PSD. Și uite așa, am asistat cu toții la vașnicul trist spectacol, în care aceeași actori și aceleași scene ni se perindă în fața noastră de 30 de ani, fără ca noi să ripostăm radical și să-l oprim pentru totdeauna. Vechile metehne de partid sunt, din păcate, încă valabile și astăzi, până în momentul în care românii vor face cu adevărat ,,Revoluția bunei guvernări” a Alianței USR-PLUS, începând cu data de 6 decembrie 2020.

Este strigător la cer ceea ce se petrece în România cu această politizare exesivă a funcțiilor de conducere în instituțiile publice. Aceste funcții trebuie să fie ocupate de profesioniști si nu de activiști de partid, dacă ne dorim cu adevărat să asezăm țara pe un traseu european, dominat de meritocrație, competență, profesionalism, liberă concurență, lege pentru toți, dreptate și echitate socială.

Oameni buni, să aveți ferma convingere că reformarea totală a României va începe pe 6 decembrie, sub emblema Alianței USR-PLUS. Vom realiza aceasta doar împreună cu dumneavoastră, cei mulți care, sigur, nu vă mai lăsați înșelați încă o dată de vechii oameni politici, experți în a vinde iluzii deșarte celor care le-or mai crede.

În 6 decembrie, împreună, vom începe revoluția bunei guvernări!

În 6 decembrie VOTAȚI candidații Alianței USR PLUS!

Claudiu Nemeș,
Candidat USR PLUS Alba pentru Camera Deputaților

Acest material a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale „Alianța USR PLUS”) și distribuit de operatorul economic SC UNIREA PRES SRL, portal online https://ziarulunirea.ro, Cod unic de identificare: 11200021

Publicitate

Politică Administrație

Ședință de URGENȚĂ la Guvern: Premierul Nicolae Ciucă a convocat toți miniștrii. Se va discuta despre noua tulpină OMICRON

Publicat

în

Ședință de URGENȚĂ la Guvern: Premierul Nicolae Ciucă a convocat toți miniștrii. Se va discuta despre noua tulpină OMICRON

În ședință se va discuta despre noua tulpină, dar și despre situația românilor aflați în Africa de Sud, după ce zborurile din și către această țară au fost anulate.

În Europa, un singur caz asociat variantei Omicron a fost descoperit în Belgia, un caz suspect a fost raportat în Germania şi un altul în Republica Cehă. Şaizeci şi una de persoane care au fost testate pozitiv la întoarcerea lor din Africa de Sud stârnesc îngrijorări şi în Ţările de Jos, însă, pentru moment, medicii olandezi nu putut să confirme dacă ele sunt purtătoare ale noii variante virale.

Electrica Furnizare Discount

Varianta Omicron a fost identificată şi în Malawi, Israel – la o persoană venită din Malawi -, Botswana şi Hong Kong.

Într-un comunicat, compania AstraZeneca a anunţat că a „dezvoltat, în strânsă colaborare cu Universitatea Oxford, o platformă vaccinală ce permite o reacţie rapidă la noile variante care pot să apară”. Compania farmaceutică anglo-suedeză a precizat că „desfăşoară deja cercetări în zonele în care noua variantă a fost detectată”.

Producătorii de vaccinuri anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech, Moderna şi Novavax s-au declarat şi ei încrezători în capacitatea serurilor lor de a combate eficient varianta Omicron.

sursa: dcnews.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

Aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă Actualizat, pentru Municipiul Alba Iulia, lansat în consultare publică

Publicat

în

Aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă Actualizat, pentru Municipiul Alba Iulia, lansat în consultare publică

Serviciul Administraţie publică locală, juridic contencios – Direcția juridică, administrație publică locală din Aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Alba Iulia, în conformitate cu prevederile art. 7 alin.(2) din Legea nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, informează publicul interesat cu privire la proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Municipiul Alba Iulia Actualizat.

Etapa de consultare a populației se desfăşoară în perioada 26.11.2021-11.01.2022.

Propunerile, sugestiile și opiniile cu valoare de recomandare, cu privire la acest proiect de hotărâre, se pot depune în scris specificându-se articolul sau articolele din proiect sau regulament la care se referă, menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, de pe str. : Calea Moților, nr. 5 A, Camera 8 – Registratură sau în format electronic pe adresa de e-mail: [email protected] în termen de 15 zile calendaristice de la data publicării prezentului anunț, respectiv până la data de 10.12.2021, ora.16.00.

Electrica Furnizare Discount

Proiectul de hotărâre și documentația referitoare la acest proiect pot fi consultate la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, camera 1 (Direcția Urbanism, Amenajarea Teritoriului) sau pe site-ul instituției www.apulum.ro, secțiunea Consultare publică.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Consilierii locali ai PSD Alba Iulia: Alianța PNL-USR vrea ca albaiulienii să asfalteze străzile pe care își construiesc casele

Publicat

în

Alianța PNL-USR din Consiliul Local a luat o decizie împotriva tuturor albaiulienilor care vor să își construiască o locuință familială în zone nemodernizate, fără Plan Urbanistic Zonal. Efectuarea recepției la terminarea lucrărilor de construire este condiționată de amenajarea străzilor din banii oamenilor. Astfel, conducerea primăriei vrea să primească ”donații” doar drumuri modernizate de la cetățeni. În acest fel, foarte multe terenuri pentru care albaiulienii au plătit zeci de mii de euro devin practic neconstruibile. O parte din oameni rămân cu rate în bănci și cu devalorizarea peste noapte a terenurilor.

Noul regulament local privind investițiile private și publice în domeniul urbanismului și construcțiilor, votat de PNL și USR, conține o prevedere care este împotriva drepturilor și intereselor albaiulienilor de a-și construi o locuință familială pe un teren achiziționat cu acest scop. Potrivit acesteia, efectuarea recepției la terminarea lucrărilor de construire se va realiza numai împreună cu recepția la terminarea lucrărilor branșamentelor la infrastructura tehnico-edilitară aferente noilor construcții și a căilor de acces. Calea de acces trebuie să fie la stadiu de drum bordurat, balastat, să aibă proiectată scurgerea apelor pluviale și circulații pietonale la strat de uzură.

Practic, cei care vor să își construiască o casă pe o stradă nemodernizată, fără PUZ, din zona Micești sau Pâclișa, spre exemplu, trebuie să aibă în vedere introducerea sistemului de canalizare și modernizarea drumului. Pe lângă că nu este justificată, o astfel de investiție este imposibilă pentru peste 95% dintre albaiulieni, iar prin decizia luată PNL și USR își bat joc de cei care până ieri au plătit mulți bani pe un astfel de teren pentru a avea o locuință personală.

Electrica Furnizare Discount

Cel mai grav este că PNL și USR au schimbat regulile în timpul jocului, afectând oamenii cinstiți, care și-au cumpărat un teren în zone nemodernizate, cu zeci de mii de euro, iar valoarea acestora va scădea peste noapte, în contextul în care recepția tehnică a locuințelor nu va mai putea fi făcută.

Practic, ceea ce vrea conducerea PNL-USR a Primăriei Alba Iulia este să se scape de modernizarea drumurilor și introducerea unor utilități, uitând că unul dintre rolurile sale principale este chiar acela de a investi în infrastructura rutieră și edilitară.

PSD nu a fost niciodată de acord cu haosul urbanistic din Alba Iulia, cu blocurile ”răsărite” între case, dar considerăm că nu putem să condiționăm recepția tehnică a locuințelor de amenajarea străzilor. Sunt foarte mulți oameni care nu au posibilitate financiară să își cumpere locuințe familiale sau terenuri în zonele centrale ale orașului, iar singura lor posibilitate este să se orienteze spre zonele marginale și suburbii.

Consilierii social-democrați au fost singurii care au ținut partea albaiulienilor și i-au îndemnat pe cei de la PNL și USR să chibzuiască mai mult această decizie care afectează în mod direct oamenii. În continuare, PSD consideră că trebuie căutate soluții, împreună cu specialiștii, pentru a îmbunătăți dezvoltarea urbană și pentru a avea un oraș mai prietenos cu oamenii, dar fără ca interesele lor să fie afectate.

Consilierii locali ai PSD Alba Iulia

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare