Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Marcela Vîlcan, consilier local PNL Alba Iulia: Am inițiat programul „Mâinile mici pot salva vieți”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În calitatea mea de consilier local PNL Alba Iulia, am inițiat un proiect de hotărâre pentru ședința de consiliu local care va avea loc la sfârșitul acestei luni, prin care propun încheierea unui protocol de colaborare între Municipiul Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Alba și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – Filiala Alba, pentru implementarea de programe pentru sănătatea în școli „Mâinile mici pot salva vieți”, în anul școlar 2021 – 2022.

Obiectivul general al protocolului este formarea de deprinderi sănătoase pentru un stil de viață adaptat realității actuale, prin modelarea reacțiilor rapide în situații de rutină și critice, abilități valoroase pentru societatea în care trăiesc. Grupul țintă este cuprins din 500 de elevi din ciclul primar și gimnazial, în anul școlar 2021 – 2022.

Suma necesară este de 30.000 lei, bani prinși în bugetul municipiului cu acest scop, urmând a fi editate materiale educaționale și a fi susținut concursul final pentru participanții la proiect.

Prin protocolul de colaborare propus, ISJ Alba va asigura programul orar pentru derularea proiectului, iar OAMGMAMR – Filiala Alba va pune la dispoziție logistica necesară desfășurării cursurilor (sală de curs care respectă normele epidemiologice în vigoare, formatori autorizați, bază materială, sistem educațional interactiv dezvoltat – simulator CPR Little Anne și softward QCPR, acces la platforma de eLearning).

Activitățile vor fi adaptate în funcție de vârsta elevilor din grupul țintă. Astfel, pentru ciclul primar, accentul principal va fi pus pe cursurile de igienă, iar pentru ciclul gimnazial, pe noțiunile și practica de prim ajutor.

Astfel de activități au mai fost organizate, în parteneriat între OAMGMAMR – Filiala Alba și diferite școli din municipiul reședință de județ sau la școli de vară organizată de aceste entități.

„Mâinile mici pot salva vieți” este proiectul meu de suflet. Să cunoști noțiuni de igienă, în special de igiena mâinii, dar și noțiuni de prim ajutor, încă din primii ani de școală, este un lucru tangențial cu normalitatea.

Noțiunile de prim-ajutor fac diferența dintre viață și moarte, iar o educație sanitară de la vârste mici crește șansele de supraviețuire ale unei persoane, dacă cei din jur știu cum să intervină până la sosirea personalului calificat.

Este doar un prim pas către ceea ce vreau să facem, în sensul în care, în anii viitori, doresc ca aceste informații să le extindem în toate școlile (acest lucru va putea fi realizat în colaborare cu medicii și asistenții medicali școlari) și în întreaga comunitate (printr-o viitoare colaborare cu asistenții comunitari).

Marcela Vîlcan, consilier local PNL Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea