Comunicat de presă: La Sebeș a început implementarea proiectului ”Mediu curat – dezvoltare durabilă”
Comunicat de presă
Asociația Grupul de acțiune Locală Sebeș implementează un proiect de educaţie şi conştientizare privind protecţia mediului dedicat copiilor și tinerilor cu vârsta între 6 și 18 ani.
Scopul proiectului: Scopul proiectului este de a contribui la creșterea unei generații educată și implicată în rezolvarea problemelor de mediu cu care se confruntă țara noastră și întreaga planetă.
Obiectiv general: Formarea deprinderilor comportamentale responsabile față de mediul înconjurător pentru 520 de elevi și tineri prin educație și conștientizare cu privire la problemele de mediu.
Obiective specifice:
OS1. Creșterea nivelului de cunoștințe privind protecția mediului și problemele de mediu prin organizarea a 20 de sesiuni de educație și conștientizare în domeniul mediului.
OS2. Informarea și promovarea în scopul creșterii nivelului de conștientizare și implicării în rezolvarea problemelor de mediu a 520 elevi și tineri cu vârsta între 6 și 18 ani.
OS3. Diseminarea în comunitate și în rândul organizațiilor similare a rezultatelor și bunelor practici obținute în cadrul proiectului.
Mijloacele prin care obiectivele descrise mai sus vor fi atinse sunt organizarea în cadrul parteneriatului de proiect a 20 de sesiuni de informare cu participarea a minim 26 elevi/sesiune. Temele care vor fi abordate (vor fi abordate minim 2 teme/sesiune) sunt: 1. Poluarea aerului; 2. Poluarea apelor; 3. Tăierea ilegală a pădurilor; 4. Poluarea cauzată de deşeuri (plastic, metal, substanţe chimice, deşeuri de echipamente electrice şi electronice etc.) şi modalităţi de prevenire a efectelor asupra mediului; 5. Circuitul de gestionare a deşeurilor/reutilizarea/ reciclarea/colectarea selectivă a deşeurilor, compostarea deşeurilor biodegradabile, eliminarea deşeurilor; 6. Exploatarea necontrolată a resurselor pământului și epuizarea resurselor naturale; 7. Beneficiile utilizării de resurse naturale regenerabile/ importanţa energiei verzi; 8. Protecția ariilor naturale protejate; 9. Schimbări climatice/dezastre naturale/eroziunea solului/inundaţii/secetă/ încălzire globală; 10. Stimularea utilizării transportului cu emisii scăzute (transport public, transport alternativ, biciclete, autovehicule electrice etc.); 11. Eficienţa energetică a clădirilor și 12. Drepturile şi obligaţiile de mediu care le revin cetăţenilor şi instituţiilor publice locale. Toate demersurile au ca obiect creșterea gradului de implicare a tinerilor și a comunității în acțiunile de protecție a mediului. Atingerea obiectivelor specifice va contribui la generarea unui efect pozitiv pe termen scurt și mediu în comunitatea în care se va implementa proiectul prin creșterea nivelului de conștientizare și implicare a tinerilor și comunității în protecția mediului iar rezultatele obținute se vor cuantifica prin monitorizarea proiectului.
Durata de realizare a proiectului: 18 luni.
Mai multe informații pot fi obținute la Asociația Grupul de Acțiune Locală Sebeș, tel. 0722 244 122, e-mail : [email protected]. www.galsebes.ro.
Proiect finanțat de către Administrația Fondului pentru Mediu prin Programul Educaţia şi conştientizarea publicului privind protecția mediului
Proiect ”Mediu curat – dezvoltare durabilă”, cod proiect ECPM01202370100290,
număr contract de finanțare 701/H/21.06.2024
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Economie
Comunicat de presă: Stadiul lucrărilor pentru reabilitarea aducțiunii Galda – Teiuș – Aiud – Ocna Mureș
Comunicat de presă ContractuI de lucrări AB3- CL1 -„Reabilitare aductiune SP Galda -Teius- Aiud -Ocna Mures” este parte din proiectul regional „Reabilitarea si extinderea sistemelor de apa si apä uzatä in judetul Alba, 2014-2020″, SMIS 319094, cofinantat prin Programul Operational Infrastructură Mare 2014-2020 si Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027. Contractul are o valoare de 71.871.788,26 lei […]
Cea mai veche fabrică din România a intrat, oficial, în FALIMENT: A fost fondată în iulie 1771 şi este una din cele mai vechi din Europa
Cea mai veche fabrică din România a intrat, oficial, în FALIMENT: A fost fondată în iulie 1771 şi este una din cele mai vechi din Europa UCM Reşiţa, cea mai veche fabrică din România, care fabrică hidroagregate şi echipamente hidromecanice, a intrat în faliment, a decis Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a Civilă, se arată […]