Comunicat de presă – implementarea proiectului „Parteneriat pentru acces egal la educație”, cod 107777
[30.08.2018]
COMUNICAT DE PRESĂ
La Sebeș a început implementarea proiectului ”Parteneriat pentru acces egal la educație”, cod 107777
Proiectul implementat de către Municipiul Sebeș este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capitalul Uman (POCU) 2014-2020 se adresează direct copiilor și elevilor cu risc de eșec școlar sau părăsire timpurie a școlii.
Prin toate activitățile propuse proiectul va facilita menținerea în sistemul educațional a elevilor aflați în situații mai dificile în măsură să pună în pericol continuarea școlii. Proiectul va oferi un cadru educațional modern, dotat cu echipamente moderne și cu acces la noile tehnologii care vor permite celor integrați în program finalizarea educației de bază. Cadrele didactice formate vor deveni “persoane resursă”, vor genera un nou mediu educațional și vor contribui la modificarea percepției comunității despre educație și locul școlii în comunitate.
Printre efectele pozitive ale proiectului se numără :
- Îmbunătățirea participării și performanțelor școlare;
- Atragerea și menținerea copiilor în procesul educațional;
- Transformarea mediului școlar într-unul prietenos și apropiat, îmbunătățirea competențelor cadrelor didactice prin facilitarea accesului la servicii integrate.
Proiectul, în ansamblul său, răspunde unor nevoi identificate la nivelul Municipiului Sebeș și permite continuarea activităților din proiect după finalizarea finanțării și va permite implementarea educației remediale și in alte comunități, în alte regiuni neimplicate în proiect.
Instituțiile de învățământ partenere sunt : Școala Gimnazială ”Mihail Kogălniceanu” și Liceul Tehnologic Sebeș.
Obiectivul general al proiectului:
Îmbunătățirea participării și performanțelor școlare, atragerea și menținerea copiilor în procesul educațional, transformarea mediului școlar într-unul prietenos și apropiat, îmbunătățirea competențelor cadrelor didactice prin facilitarea accesului la servicii integrate.
Valoarea totală a proiectului: 3.241.654,30 lei.
Valoarea eligibilă a proiectului: 3.241.654,30 lei.
Perioada de implementare a proiectului : 11.04.2018 – 10.04.2021.
Autoritate de Management – AMPOCU; Organism Intermediar – OI POCU MEN Unitatea Regională Centru.
Proiect cofinanțat din Fondul Social Europen prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
Date de Contact : Benga Emil Gabriel – manager de proiect, Duvlea Nicoleta – secretar, tel. : 0258 731 318e-mail : [email protected].
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
22 iulie – Ziua Mondială a Creierului Ziua Mondială a Creierului se celebrează la nivel internațional la 22 iulie, această zi fiind sărbătorită prima dată în 2014. Potrivit site-ului www.wfneurology.org/world-brain-day-2016, Federația Mondială de Neurologie (WFN), inițiatorul acestui eveniment, atrage atenția asupra importanței pe care o au sănătatea creierului și prevenirea afecțiunilor neurologice și dedică ediția […]
De ce bat clopotele bisericilor catolice din întreaga lume în fiecare zi, la ora 12. Legătura cu Alba Iulia și cu data de 22 iulie
De ce bat clopotele bisericilor catolice din întreaga lume în fiecare zi, la ora 12. Legătura cu Alba Iulia și cu data de 22 iulie Clopotele din bisericile catolice bat în întreaga lume în fiecare zi, la ora 12.00. Acest lucru se întâmplă neîntrerupt de peste cinci sute de ani şi are o legătură directă […]
22 iulie 1946: A fost creată Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) Pe 22 iulie 1946 a fost creată Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), instituţie specializată a Naţiunilor Unite, cu sediul la Geneva; funcţionează, efectiv, de la 7 aprilie 1948 (România este membru al OMS din 1948). OMS „Organizația Mondială a Sănătății” (sau WHO – acronimul […]