Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Europarlamentarul Mircea Hava: „Suntem un pas mai aproape de a reduce controlul giganților Hi-Tech asupra mediului digital”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Europarlamentarul Mircea Hava: „Suntem un pas mai aproape de a reduce controlul giganților Hi-Tech asupra mediului digital”

Uniunea Europeană e cu un pas mai aproape de a avea un pachet legislativ, format din Digital Service Act (DSA) și Digital Markets Act (DMA), a cărui menire este de a păstra piața digitală liberă, a asigura respectarea drepturilor utilizatorilor și de a evita pozițiile dominante pe care marile companii Hi-Tech le au și întăresc în mediul virtual.

Săptămâna aceasta, Comisia pentru piață internă și protecția consumatorului e așteptată să confirme acordul privind DSA, stabilit în urmă cu o lună, ceea ce ne va duce mai aproape de scopul urmărit la nivel Uniunii, anume acela de a avea un set de măsuri care să elimine conținutul ilegal din mediul virtual și piața digitală, precum și de a întări drepturile utilizatorilor în raport cu companiile care activează online.

Avem nevoie de un set de reguli care să păstreze internetul drept un spațiu liber, dar care să responsabilizeze în același timp companiile în raport cu utilizatorii. Avem nevoie de aceste instrumente, care să nu pună o presiune birocratică asupra companiilor mici și medii, dar care să permită totodată organismelor europene să lupte cu dezinformarea, cu conținutul ilegal, care să permită, practic, ca legislația în vigoare, aplicabilă în mediul fizic, să fie aplicabilă și în mediul virtual.

Cu alte cuvinte, internetul trebuie să rămână un loc liber, însă nu unul lipsit de reguli și cu siguranță nu un mediu în care să poată fi comise ilegalități fără ca cei care le fac să fie trași la răspundere. În același timp, piața digitală trebuie și ea să rămână o piață liberă, însă nu una lipsită de reguli, ori una în care regulile sunt făcute de către principalii actori, de către marile companii Hi-Tech, cele care în prezent controlează principalele platforme care asigură funcționarea acestei piețe.

Grupul EPP a susținut și susține în Parlamentul European inițiativele Digital Service Act (DSA) și Digital Markets Act (DMA), care împreună formează un pachet legislativ prin care se vor asigura respectarea drepturile utilizatorilor în spațiul virtual, precum și o piață digitală liberă, la care companiile mici și medii vor avea oportunități și acces neîngrădit de către marile companii Hi-Tech, care domină în prezent mediul virtual.

Mircea Hava, europarlamentar PNL
Membru PPE


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Stadionul din Tiur prinde contur: Care este stadiul lucrărilor și când va fi finalizat. Ce spune primarul Gheorghe Rotar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Stadionul din Tiur prinde contur: Care este stadiul lucrărilor și când va fi finalizat. Ce spune primarul Gheorghe Rotar Stadionul din Tiur prinde contur odată cu avansarea lucrărilor. În prezent este amenajat gardul și a fost construită pista pentru instalarea băncilor de rezervă. Primarul Gheorghe Roatr spune că va fi finalizat complet la începutul toamnei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea