Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Comunicat de presă DSVSA Alba: Măsuri preventive pentru protecția împotriva rabiei!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat de presă DSVSA Alba: Măsuri preventive pentru protecția împotriva rabiei!

Rabia este o boală mortală cauzată de un virus care atacă sistemul nervos. Acest virus se găsește în salivă și poate fi transmis la oameni sau alte mamifere prin mușcătură, zgârietură sau contactul cu saliva animalului infectat. Este important să conștientizăm gravitatea acestei boli și să luăm măsuri preventive pentru a ne proteja familia și animalele de companie.

Cel mai important pas în prevenirea răspândirii rabiei este vaccinarea animalelor de companie, cum ar fi câinii, pisicile sau dihorii. Vaccinarea regulată a acestor animale împotriva rabiei nu numai că le protejează pe ele, dar și pe cei din jurul lor, reducând riscul de transmitere a virusului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pentru a identifica posibilele semne clinice ale rabiei la animale, este important să fim atenți la comportamentul lor. De exemplu, câinele infectat cu rabie poate prezenta o stare de alertă anormală, fiind neliniștit, hiperactiv și ultrasensibil la zgomot și lumină. De asemenea, modificările caracteristice ale lătratului pot deveni urlete inexplicabile.

Citește și: FOTO Medic nou la Spitalul Orășenesc “Dr. Alexandru Borza”: Abrudeanca Bar Mirela Maria, specialist medicină internă, s-a alăturat echipei medicale din orașul natal

În cazul vulpilor, semnele clinice pot include rătăcirea în timpul zilei sau comportamentul aparent îmblânzit în prezența oamenilor. La cai, simptomele pot varia de la incoordonare musculară la paralizie, comă și chiar deces. La bovine, pot fi semne ale rabiei, creșterea nivelului de agresiune, neînfricare și dificultăți la înghițire.

De asemenea, dacă observi animale moarte, este esențial să raportezi situația medicului veterinar local sau Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Alba. Prin acțiunea promptă și colaborarea cu autoritățile competente, poți contribui la prevenirea răspândirii rabiei și protejarea sănătății noastre și a celor dragi.

Nu uita că vaccinarea animalelor de companie împotriva rabiei este cea mai eficientă metodă de prevenire a acestei boli mortale. Protejează-ți familia și comunitatea ta prin luarea măsurilor necesare și fiind vigilent în privința semnelor de rabie la animalele din jurul tău.
Facem precizarea că pe teritoriul județului Alba nu a mai fost întâlnit nici un caz de rabie în ultimii cel puțin 5 ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mesaje de Paște 2024. Cele mai frumoase texte cu URARI creștine pe care le poți trimite prin SMS cu ocazia sărbătorilor pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cele mai frumoase și simple mesaje de Paște creștine. URARI și FELICITARI de Pastele 2024. Scurte mesaje pentru prieteni, profesori, colegi, pe care le puteți transmite prin SMS de Sfintele Paști Romanii trimit, rudelor și prietenilor, cu ocazia sărbătorilor de Paște milioane de mesaje simple prin SMS. Iată mai jos ce mesaje de Paşte poţi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea