Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Drept la replică USR PLUS ALBA: Pesediștii din Alba demonstrează că au comunismul în sânge. Visează să fie singuri în campania electorală și să ajungă partidul unic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dacă ești comunist de mic și obișnuit cu hoția, demagogia și totalitarismul, când ajungi mare politician PSD, care ai fost școlit de Liviu Dragnea sau Florin Iordache, visezi să candidezi singur, tot singur să participi la campania electorală și să fii singur pe buletinul de vot. Așa ar putea fi tradus comunicatul cu care PSD Alba a împânzit, marți, presa locală.

Acest comunicat cu atacuri mizerabile este transmis de PSD Alba ca material de promovare electorală și plătit din finanțarea acordată de stat partidelor politice pentru a informa corect cetățenii. Pentru PSD Alba, informarea corectă înseamnă să „acuze” candidații USR PLUS că au îndrăznit să desfășoare, cu respectarea strictă a măsurilor impuse de pandemie, acțiuni de promovare electorale.

Nu dorim să intrăm în explicații de logică cu domnii din PSD pentru că ar fi o pierdere inutilă de timp, însă îi informăm că legea este valabilă pentru toți cetățenii acestei țări. Chiar dacă membrii PSD, mai mici sau mai mari, sunt obișnuiți să își șteargă picioarele pe Constituție și pe legile țării, îi informăm că procesul electoral este bine reglementat printr-o serie de legi organice. Aceste legi ar trebui să fie bine știute de domnul deputat Ioan Dârzu, candidat pentru al treilea mandat, de domnul Radu Marcel Tuhuț, care presupunem că ar trebui să aibă o experiență și privind legislația, sau de domnul Călin Matieș, cel care se erijează în apărătorul dreptății „cinstit și harnic”. Din partea acestor domni, care tânjesc să ajungă în Parlamentul României (locul unde, dacă nu știau, se fac legile țării) așteptăm scuze publice, după ce vor lectura Constituția României și Legea nr. 208/ 2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente. Constituția României consfințește ca drept fundamental „dreptul de a fi ales”, iar pentru îndeplinirea acestui drept se prezumă că ai posibilitatea să te promovezi și să îți promovezi oferta electorală. Legea numărul 208 prevede și mai clar în articolul 65 (1) faptul că „în campania electorală candidații, partidele politice, alianțele politice, alianțele electorale sau organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale care participă la alegeri, precum și cetățenii au dreptul să își exprime opiniile în mod liber și fără nici o discriminare, prin mitinguri, adunări, utilizarea televiziunii, radioului, presei și a celorlalte mijloace de informare în masă”. În lipsa unei alte prevederi legislative care să anuleze sau să completeze această lege, orice candidat are dreptul „fără nici o discriminare” să își exprime opiniile și să se promoveze în campania electorală.

Echipei de comunicare a PSD Alba, care a lipsit la orele de editare foto, îi atragem atenția că în poza publicată ILEGAL se regăsește și un domn pesedist în geacă roșie, care a fost uitat la montajul „fake news”. Domnul în cauză face parte dintr-un grup de peste 6 membri PSD care desfășurau acțiuni de campanie electorală. Dar, nu-i așa dragă PSD, că e ușor ca HOȚUL să strige hoțul!

Facem un apel public către toate instituțiile media să nu încurajeze manifestările dictatoriale și totalitariste ale unui partid care demonstrează tot mai mult că este total nedemocratic. Comunicatul transmis de PSD ca publicitate electorală încalcă legislația electorală și regulile privind promovarea electorală, astfel încât rugăm jurnaliștii să facă toate demersurile necesare pentru ca instituțiile pe care le reprezintă să se delimiteze de un astfel de mesaj discriminator.

Alianța USR PLUS anunță public că își rezervă dreptul democratic de a sesiza toate autoritățile competente privind această faptă reprobabilă a PSD Alba de instigare la încălcarea drepturilor democratice și electorale. De asemenea cerem organelor abilitate să se sesizeze din oficiu privind presiunile și intimidarea pe care PSD Alba le manifestă asupra candidaților USR PLUS prin materiale de presă care încalcă legea electorală.

Ne gândim serios să facem o sesizare și către Autoritatea Electorale Permanentă pentru a verifica cu atenție dacă materialele de informare electorală, care vor fi plătite și decontate de PSD Alba, respectă regulile impuse de lege.

Nu în ultimul rând, rugăm prefectul județului Alba și Biroul Electoral de Circumscripție nr. 1 Alba să ia atitudine publică privind aceste fapte grave de intimidare și denigrare a candidaților Alianței USR PLUS și să aducă, în spațiul public, lămuriri privind dreptul candidaților de a-și promova oferta electorală.
Dragi pesediști, vă promitem că vom lupta prin toate căile democratice pentru a eradica din România toate metehnele cu care ați virusat această țară: hoția, penalii în funcții publice și pensiile speciale.

Biroul de presă al USR PLUS Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea