Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Dragoș Crișan, Consilier local USR Aiud: „Solicit public colegilor mei din consiliul local Aiud, să nu voteze îndatorarea orașului!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat de presă| Dragoș Crișan, Consilier local USR Aiud: „Solicit public colegilor mei din consiliul local Aiud, să nu voteze îndatorarea orașului!”

Cu această afirmație se termină postarea mea de pe Facebook, din data de 17 iunie 2021 când, după cum se poate vedea, deja anticipam faptul că implementarea deficitară a proiectelor grandioase ale administrației de „nota 10” ar putea introduce Aiudul în datorii.

Sunt antreprenor de peste 15 ani și am noțiunile de bază în ceea ce privește funcționarea sănătoasă din punct de vedere economic, atât a unei firme private cât și a unei entități publice.

În anul 2021 atrăgeam atenția asupra faptului că doar unul dintre proiectele municipiului (cel cu autobuzele electrice) a generat cheltuieli estimate din bugetul local al Aiudului (nu din fonduri europene) de peste 200 miliarde de lei vechi adică vreo 4 milioane de euro. Mult prea mari pentru ce poate acest oraș să susțină!

Și este doar unul dintre proiecte!

Primarul Oana Badea a anunțat în ședința de Consiliul Local, din data de 21 ianuarie 2022, că va iniția un proiect de hotărâre în vederea contractării unui credit, de către municipiul Aiud, pentru susținerea proiectelor de finanțare.

Problema noastră a aiudenilor este că, NU OANA BADEA SAU HELGA LORINCZ, ADMINISTRATORUL PUBLIC ȘI CONSILIERII ACESTORA, DIRECTORII ȘI DIRECTORAȘII DE SERVICII PLĂTIȚI CU SALARII ASTRONOMICE VOR TREBUI SĂ RAMBURSEZE CREDITUL ȘI SĂ PLĂTEASCĂ DOBÂNZILE, CI NOI AIUDENII! Contractarea acestui credit se datorează, în primul rând, creșterii cheltuielilor publice cu salariile, prin numiri și „concursuri” la care, dintr-o hilară coincidență, participă și câștigă doar acoliții politici. Despre acestea sper că în viitor vor vorbi și instituțiile abilitate. În ultimii ani, prin ”concurs”, bineînțeles, au fost ”inserați” în funcții bine plătite din subordinea Primăriei multe persoane recunoscute ca ”apropiate politic” de ”ECHIPA DE ZECE”. Aș zice să nu mai amintim de soția administratorului public, angajată la biblioteca școlară sau fostul consilier local care se lăuda prin spoturi video că va ”aduce lumina” pe stadionul Metalul, angajat ca director la faimosul ”Centru Multicultural”. Din păcate, cazurile sunt mai multe și chiar angajați ai primăriei și din serviciile aflate în subordine mi-au atras atenția asupra acestui ”fenomen”.

Dacă adunăm cheltuielile cu consilierii personali ai doamnei primar și ai doamnei viceprimar cu salariul administratorului public și al celor două posturi de director ai Centrului multicultural depășim lunar suma de 69000 lei, adică suma de 828 000 lei pe an, respectiv de 3.312.000 lei pe perioada unui mandat. Dacă adunăm acestor sume multele miliarde plătite pe consultanță din bugetul local ajungem la niște valori greu de pronunțat pe care le plătim noi, cetățenii, din cauza incapacității administrației și a sinecuriștilor locali.

Oana Badea spunea că Aiudul va lua credit pentru a avea asigurat un flux de finanțare la proiectele europene, specificând că și Blajul s-a împrumutat.

Diferența dintre Aiud și Blaj este că Blajul are o economie locală sustenabilă și un ,,motor financiar”, iar veniturile proprii ale municipiului Blaj sunt mult mai mari decât cheltuielile cu personalul public.

Veniturile proprii ale municipiului Aiud (principalul raportor al economiei locale) nu acoperă nici măcar cheltuielile de funcționare, inclusiv salarizare a instituțiilor publice din subordinea Primăriei.

Mă adresez în principal colegilor consilieri locali:

NU VOTAȚI ÎNDATORAREA GENERAȚIILOR VIITOARE ALE ACESTUI ORAȘ!

Printr-o bună organizare sau chiar reorganizare a serviciilor, prin eficientizare, prin eliminarea sinecurilor, bugetul local va putea susține proiectele europene.

Consilier Local USR – Aiud

Dragoș Crișan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun! În cadrul Adunării Generale, membrii filialei USR Almașu Mare l-au votat pe Gheorghe Hendrea, candidat în cursa pentru primărie. Prin votul lor, au îmbrățișat viziunea unui lider capabil să clădească un viitor solid, pentru întreaga comunitate. Citește și: Comunicat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea