Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Cosmina Mariș (USR PLUS): Trebuie să oprim imediat jafurile din pădurile României! (P)

Publicat

în

Cred că toată lumea este de acordul cu faptul că fondul forestier este unul dintre domeniile-cheie pentru care trebuie să luptăm, având foarte multe avantaje pentru om. Cu un procent de aproximativ 30% din suprafața țării împădurită, conform datelor de la Romsilva, România se află sub media țărilor din Uniunea Europeană.

Din păcate, continuăm să pierdem anual mari cantități de lemn și riscăm penalități importante pentru neimplementarea directivelor europene. Actualei clase politice care se află la putere nu i-a păsat de acest domeniu. Avem nevoie de o clasă politică capabilă și preocupată de păduri, astfel încât să putem administra performant acest domeniu. Avem nevoie de păduri pentru a asigura sănătatea cetățenilor țării noastre.

USR PLUS propune 3 principii esențiale în această problemă: poluatorul plătește, ierarhia măsurilor prioritate de gestionare a deșeurilor și circularizarea economiei, concretizată în maximizarea valorii adăugate a resurselor materiale și activități concertate pentru eficientizarea energetică și utilizarea energiei verzi. De asemenea, noi, cei de la USR PLUS, propunem creșterea suprafeței acoperite cu vegetație forestieră. În vederea îndeplinirii acestui obiectiv solicităm dublarea ritmului anual de lucrări de regenerare, în mod special pe terenuri din afara fondului forestier, pentru a ajunge la o suprafață împădurită de 40% până în 2050. Din păcate, guvernele de până acum nu s-au preocupat prea mult de acest lucru și fondurile disponibile la ora actuală pentru lucrările de regenerare sunt insuficiente pentru a crește ritmul de împădurire în mod semnificativ, fiind necesară, de urgență, identificarea unor surse suplimentare.

Electrica Furnizare Discount

În calitate de candidat pentru Senatul României, mă voi lupta pentru eliminarea fenomenului tăierilor ilegale și transparentizarea pieței lemnului, acest lucru fiind cel mai important obiectiv al USR PLUS pentru acest domeniu. Pentru a putea lupta împotriva mafiei pădurilor avem nevoie de lansarea DNA-ului Pădurilor și profesionalizarea instituțiilor juridice și a poliției pentru a limita infracțiunile de mediu. Am văzut cu toții zeci de camioane și trenuri încărcate cu lemn din pădurile noastre. Câteodată, parcă, pe șosele și pe calea ferată sunt mai mulți arbori decât prin păduri. Tăierile legale și pentru subzistență sunt în regulă, dar trebuie să oprim imediat jefuirea pădurilor!

Vreau să susțin înființarea unui fond special pentru împădurire în cadrul Administrației Fondului pentru Mediu, cu scopul atragerii de surse de finanțare suplimentare celor actuale pentru regenerarea pădurilor. Sumele strânse vor fi utilizate pentru: creșterea capacității de producție a puieților forestieri; crearea de pepiniere noi și extinderea celor existente; plantări și regenerări; extinderea perdelelor forestiere; întreținerea plantațiilor până la stadiul de masiv (trei-cinci ani). Colegii mei au analizat acest aspect și s-a stabilit că împăduririle trebuie să vizeze cam 500.000 hectare, din proprietate publică și privată.

Vom putea reuși toate aceste măsuri doar cu profesionalizarea administrației silvice. Pornim de la o reformă a Romsilva și restructurarea Regiei Naționale a Pădurilor prin separarea administrației silvice de activitățile de comercializare a masei lemnoase. De asemenea, este nevoie de introducerea unor criterii de performanță și etică profesională a personalului silvic.

Noi, echipa USR-PLUS, vom duce o politică pentru a limita poluarea din natură cu măsuri concrete în această direcție și vrem să avem cetățeni responsabili față de mediu și societate.

Cosmina Mariș,
Candidat USR PLUS pentru Senatul României

Acest material a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale „Alianța USR PLUS”) și distribuit de operatorul economic SC UNIREA PRES SRL, portal online https://ziarulunirea.ro, Cod unic de identificare: 11200021

Publicitate

Politică Administrație

DECIZIE: Acordarea pensiilor speciale ale aleșilor locali se amână un an de zile. Ce spune Marcel Ciolacu

Publicat

în

DECIZIE: Acordarea pensiilor speciale ale aleșilor locali se amână un an de zile. Ce spune Marcel Ciolacu

Credem că cea mai bună soluție este prorogarea cu un an a intrării în vigoare a pensiilor speciale pentru aleșii locali, a declarat luni seară liderul PSD, Marcel Ciolacu, după ședința liderilor partidelor din coaliția de guvernare.

„S-a avut această discuție (referitoare la pensiile speciale pentru aleșii locali – n.r.). Credem că cea mai bună soluție în acest moment este prorogarea de termen pentru un an de zile”, a declarat Marcel Ciolacu după ședința coaliției de guvernare.

Pensiile speciale pentru primari, consilieri și președinți de consilii județene au fost introduse prin Codul administrativ din 2019, însă au fost prorogate în fiecare an.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț: „Un an de mandat parlamentar în slujba locuitorilor din județul Alba!”

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț: „Un an de mandat parlamentar în slujba locuitorilor din județul Alba!”

Stimați locuitori ai județului Alba,

Se împlinește un an de la alegerile parlamentare și aproape un an de când mi-am preluat mandatul de deputat. Dumneavoastră sunteți cei mai în măsură să spuneți dacă v-am reprezentat așa cum v-ați dorit în Parlamentul României și ce trebuie să îmbunătățesc pentru ca activitatea mea să corespundă necesităților și să fie pe măsura așteptărilor.

Activitatea parlamentară se măsoară și în cifre: Am avut 21 de luări de cuvânt, 12 declarații politice, 25 de propuneri legislative (alături de colegii din PSD), dintre care una a devenit lege, 115 întrebări și interpelări și 6 moțiuni semnate. De asemenea, am depus peste 60 de amendamente pentru ca locuitori din județul Alba să beneficieze de investiții guvernamentale

Electrica Furnizare Discount

Demersurile mele au avut ca scop îmbunătățirea calității vieții oamenilor din Alba: accesibilizarea accesului la servicii medicale în mediul rural și îmbunătățirea calității actului medical în urban, investiții în infrastructura rutieră, ajutarea oamenilor din Alba afectați de inundații, descentralizarea deciziei și mai multă putere pentru autoritățile publice locale, sprijin pentru mediul privat, pentru turismul rural și montan, pentru agricultori și crescători de animale, șanse egale la angajare în sistemul public pentru tineri și deopotrivă vârstnici, scăderea prețurilor la lemnele de foc pentru populație sau sprijin pentru instituțiile de învățământ. Am reacționat când subvențiile pentru fermieri au scăzut dramatic și am transmis propunerile lor decidenților guvernamentali.

De asemenea, m-am folosit de toate prerogativele legislative și de toate pârghiile pe care le-am avut la dispoziție pentru ca spitalele din Apuseni să beneficieze de investiții, DN 74, DN 74 A și DN 75 să fie asfaltate, iar elevii din satele noastre să beneficieze de condiții egale de învățare.

O parte dintre demersuri, cu sprijinul dvs. și al celorlalți parlamentari, s-au concretizat, iar altele sunt în curs. Spre exemplu, mă bucur că primăriile vor hotărî soarta școlilor lăsate în paragină, după ce propunerea legislativă pe care am inițiat-o împreună cu colegii parlamentari PSD a fost promulgată. Schimbarea destinației se putea face, până acum, doar cu avizul conform al Ministerului Educației. Aleșii locali cunosc cel mai bine necesitățile oamenilor și au capacitatea necesară să prevadă dacă pentru respectiva școală vor exista solicitări din partea părințiilor, în funcție de natalitate și de alți indicatori siguri și obiectivi. Primarii nu au nevoie de birocrație excesivă și de negații din partea autorităților centrale. Fostele școli pot fi modernizate, inclusiv cu bani europeni și pot fi transformate în centre sociale, cămine de vârstnici, dispensare, locuri de agrement și socializare sau li se pot oferi orice alte utilități, în funcție de necesități.

 Nu voi renunța și, chiar dacă nu am amintit în fiecare zi, am continuat munca pentru înființarea primului centru de dializă în Apuseni și a unui cabinet de expertiză medicală a capacității de muncă în această zonă.

Îmi doresc să fiu în continuare parlamentarul tuturor locuitorilor județului Alba. A celor care m-au votat și a celor care au avut alte opțiuni sau care, din diferite motive, nu au participat la vot. Orice propuneri pe care doriți să mi le faceți sunt binevenite!

Cu considerație,

Deputat PSD de Alba,

Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Politică Administrație

PSD și PNL împart astăzi funcțiile de prefecți, subprefecți și secretari de stat: Câte posturi vor primi fiecare

Publicat

în

PSD și PNL împart astăzi funcțiile de prefecți, subprefecți și secretari de stat: Câte posturi vor primi fiecare

Liderii PSD și PNL se reunesc luni atât în ședințe separate, cât și într-o întâlnire a coaliției, pentru a stabili cum își împart funcțiile de prefecți, subprefecți și secretari de stat.

Biroul Executiv al PNL are loc la ora 10.00, PSD are Biroul Politic Naţional la ora 13.00, iar ședința coaliției e programată la ora 18.00.

În ceea ce privește împărțirea funcțiilor de prefecți, unul dintre scenariile discutate este ca partidul care conduce Consiliul Județean să dea și prefectul. Chiar dacă acest scenariu nu va fi pus în aplicare, PNL va pierde cinci posturi de prefecți față de cele 22 pe care le avea în coaliția anterioară cu USR.

Electrica Furnizare Discount

CITEȘTE ȘI: Propunerea PSD pentru funcția vacantă de subprefect de Alba: Un cunoscut medic din județ, în cărți

În ceea ce privește cele 84 de posturi de secretari de stat, PSD va avea 42, PNL – 34 și UDMR – 8, potrivit surselor G4Media.ro.

În interiorul PNL se discută și propunerea ca organizațiile județene care au dat miniștri să nu mai aibă și prefecți.

Sursa: g4media.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare