Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Consilierii județeni ai PNL refuză adoptarea măsurilor de îmbunătățire a serviciilor de transport de persoane propuse de PSD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consilierii județeni ai PNL refuză în mod nejustificat adoptarea măsurilor de îmbunătățire a serviciilor de transport public de persoane propuse de consilierii județeni ai PSD. În ședința de joi a Consiliului Județean Alba, consilierii social-democrați au depus două amendamente la un proiect privind transportul județean. Propunerile PSD vizează asigurarea unui număr suficient de curse, dimineața, la amiază și seara, în toate localitățile și pe toate traseele din județ.

În această perioadă Consiliul Județean Alba lucrează la constituirea noului program de transport județean de persoane. În acest sens, se va lansa o licitație, iar noile servicii vor fi atribuite de la 1 ianuarie 2022 când vor expira contractele cu operatorii de transport rutier. Cerințele pe care Consiliul Județean Alba le prevede în caietul de sarcini sunt extrem de importante și de ele depind serviciile de transport de care vor beneficia cetățenii în următorii 6 ani.

Consilierii județeni ai PSD au depus două amendamente, care au fost respinse de majoritatea PNL, dar care au obținut susținerea consilierilor județeni ai USR-PLUS. Aceștia au înțeles necesitatea demersurilor inițiate de PSD.

Am solicitat, în toate localitățile, asigurarea unui număr de minim 3 curse zilnice – dimineața, la prânz și seara – pe toate traseele prevăzute în noul program de transport, întrucât necesitățile persoanelor din mediul rural, în forma actuală a propunerii de program, nu sunt acoperite. Am justificat această suplimentare prin faptul că există persoane care lucrează pe schimburi, în altă localitate decât cea de domiciliu, iar în a doua parte a zilei cursele regulate lipsesc.

Al doilea amendament a vizat asigurarea aceluiași număr de curse în perioadele în care nu se organizează cursuri școlare ca și în perioadele în care acestea se organizează. În forma actuală, numărul de curse se reduce în perioada în care nu sunt organizate cursuri (ex: zilele de weekend, sărbători legale, vacanțe, întreruperi a cursurilor în format fizic din cauza contextului epidemiologic).

Chiar dacă amendamentele au fost respinse, consilierii județeni ai PSD vor continua demersurile de îmbunătățire a noilor servicii de transport. Este absurd ca în secolul XXI oamenii din mediul rural să aibă astfel de probleme de mobilitate, întrucât nu toți conduc sau dețin un autoturism. Consilierii județeni ai PSD vor reprezenta în continuare interesele celor mulți și vor continua demersurile pentru sprijinirea lor!

Cu stimă,
Grupul consilierilor județeni ai PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea