Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Călin Matieș: Guvernul României a îndeplinit doar 3,5% din tot ce a promis mediului privat!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Conform analizelor extrem de obiective realizate de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România situația actuală este DEPLORABILĂ!

În timp ce absolut toate țările europene au întreprins măsuri concrete, încă de anul trecut, prin care și-au sprijinit mediul privat, România a rămas singura țară care a rămas doar cu promisiunile și același discurs sec: “vom face”!

Dincolo de orice politizare, ca unul care am activat de când mă știu în mediul privat, o spun cu cea mai mare responsabilitate: Guvernul României este mai ucigaș decât COVID 19!!!

Redau doar o parte dintre concluziile la care s-a ajuns în urma analizării celor 57 de măsuri propuse de Ministerul Economiei, antreprenoriatului şi Turismului, preluate din raportul Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România:

  1. 55 dintre măsurile analizate au stadiu de implementare 0%, ministerul neinițiind niciun demerspentru punerea lor în aplicare, cum ar fi:
  • granturi pentru investiții pentru microîntreprinderi;
  • granturi pentru sporirea competitivității IMM-urilor;
  • acordarea de ajutoare de minimis în conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004 privind stimularea înființării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii;
  • realizarea de programe de sprijinire a Start-Up-urilor;
  • definitivarea legislației pentru sprijinirea activităților închise din centrele comerciale;
  • diversificarea instrumentelor financiare prin folosirea fondurilor europene pentru garanții sau co-investiții (matching funds) pentru sprijinirea creării/ dezvoltării inițiativelor/ fondurilor private care să dezvolte ecosistemul de finanțare, incluzând fonduri de equity / capital de risc, crowdfunding, business angels, sprijin pentru listarea inițială pe bursă a IMM etc;
  • elaborarea unei strategii de comerţ exterior;
  • prelungirea programului de acordare a tichetelor de vacanță pentru angajații din sectorul public și cel privat;
  1. 2 dintre măsurile analizate au fost realizate parțial,procentul de implementare fiind de 15%, respectiv:
  2. a) Măsura acordării de sprijin financiar în contextul crizei provocate de Covid-19, cunoscută sub denumirea de măsura 1, 2 și 3 adresată IMM-urilor, este realizată în proporție de 25%, astfel:

Măsura 1: 59%

  • 250 solicitări procesate, 19.600 solicitări admise, 17.271 solicitări plătite.

Măsura 2: 17%

  • 527 solicitări procesate din total 22.226, 16.749 solicitări admise, 3.764 solicitări plătite.

Măsura 3: 0%

  • 736 de solicitări, niciuna procesată. PROGRAM BLOCAT.
  1. b) Măsura acordării unui ajutor de stat operatorilor din turism și Horeca în 2021 pentru compensarea pierderilor înregistrate în 2020 a fost realizată în proporție de 5%, până la această dată având doar actul normativ care o reglementează (OUG nr. 10/2021).

III. Măsura care viza acordarea de vouchere de vacanță pentru personalul din sectorul public și care urma să susțină turismul intern a fost ELIMINATĂ de către Guvern prin OUG nr.8/2021.

CONCLUZIA? Simplă și dramatică: ne paște FALIMENTUL de țară cu acest mod de a guverna, în timp ce datoria publică crește zilnic!

Călin Gheorghe Matieș

Senator PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea