Connect with us
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Actualitate

Comuna din ALBA care este în topul celor mai sărace localități din România

Ziarul Unirea

Published

on

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Cea mai săracă localitate din țară este în Mehedinți, fiind vorba de o așezare de circa 500 de locuitori: Godeanu.

Veniturile lunare proprii ale celor 4 sate care o formează nu le depășesc pe cele ale unei familii de pensionari speciali: puțin sub 10.000 de euro lunar. În schimb, cheltuielile sunt de aproape peste 6 ori mai mari: circa 65.000 de euro lunar (sau 775.000 de euro anual). Din acesti bani, peste 80.000 de euro sunt plăți privind asistența socială acordată de primărie. Aparatul Primăriei Godeanu e format din primar și 9 consilieri locali.

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

Potrivit site-ului Primăriei Godeanu, numele satului de reședința Godeanu ar veni după spusele localnicilor de la Godin, un strămoș care s-ar fi ocupat cu creșterea vitelor, cu apicultura, pomicultura. Ciobanul Godin ar fi avut 5 copii pe nume Godin, Dragomir, Mladin, Nicolae și Gheorghe. Astfel numele acestora sunt cele mai frecvente nume de familii care se găsesc in Godeanu : Godin, Dragomirescu, Mladin, Nicolaescu și Gherghinescu. Din spusele bătrânilor reiese ca Tudor Vladimirescu ar fi avut o cârciumă la capătul satului Siroca. Localitatea are în componența 4 sate: Godeanu, Marga, Șiroca și Păunești.
Bătrâna, Hunedoara. Primar: chiar şi prin politică se duce o campanie împotriva culturii noastre, împotriva credinţei noastre, împotriva la tot ceea ce înseamnă tradiţie

A doua cea mai săracă localitate este deja cunoscuta Bătrâna (Hunedoara). Are doar 88 de locuitori, potrivit Recensămîntului din 2022. Venituri proprii aflate la același nivel cu cei din Godeanu (puțin sub 10.000 de euro lunar), doar că cheltuielile sunt la jumătate din cele ale comunei mehedințene (300.000 de euro anual), iar asistența socială e de circa 20.000 de euro anual.

Din Raportul Primarului din Bătrâna:„ Numărul populaţiei a fost în continuă scădere la fel ca şi anii trecuţi. Din păcate tendinţa este de scădere şi în perioada imediat următoare. Depopularea este un fenomen care va avea urmări grave asupra dezvoltării în localitatea noastră. Cauze ale depopulării : îmbătrânirea populaţiei,lLipsa locurilor de muncă în localitate sau în apropiere, lipsa infrastructurii în localitate (lipsă drum de acces spre centrul de comună; lipsa energiei electrice spre satele aparţinătoare: Piatra,Răchiţaua şi Faţa Roşie;lipsa apei potabile în perioadele de secetă ale anilor.)

Pe raza comunei Bătrana nu este asigurată asistenţa medicală a locuitorilor, aceştia fiind nevoiţi să se deplaseze în comuna Dobra la o distanţă de 30 km unde funcţionează Cabinetele Medicale.

La nivelul comunei Bătrana, începând cu anul 2002 s-au desfiinţat şcolile din lipsa elevilor. În anul 2021, biblioteca comunală a funcţionat fără bibliotecar angajat, activitatea rezumându-se doar la strictul necesar pentru activitatea acesteia. Activitatea se desfasoara in condiţii bune, în spaţii corespuntătoare. În prezent există un număr de 2.490 volume cu o valoare de inventar de 253,8 lei.

Căminul Cultural: La sfârşitul anului 2021 Căminul Cultural arată bine, din punct de vedere fizic. Activitatea culturala nu a putut ţine pasul cu înnoirile ce au avut loc. Cauzele le ştim cu toţii. Există alte tentaţii pentru tineri şi pentru celelalte categorii de cetăţeni din localitate. Trăim epoca manelelor, epoca kitch-ului, bine promovate prin presa scrisa, prin televiziunile private, prin comerţ, chiar şi prin politică se duce o campanie împotriva culturii noastre, împotriva credinţei noastre, împotriva la tot ceea ce înseamnă tradiţie şi mai ales „român”.”
Bogdana și Arsura (Vaslui): Venituri după posibilități, cheltuieli după necesități

Pe lista localităților cu venituri mici urmează două așezări din Vaslui: Bogdana și Arsura. În cazul primeia, veniturile proprii sunt de circa 9800 de euro lunar, iar cheltuielile totale sunt de circa 60.000 de euro lunar (sau puțin peste 700.000 de euro anual, dacă rotunjim cifrele). Pe asistența socială în Bogdana se duc anual 150.000 de euro. Localitatea are 1313 suflete, conform Recensământului de anul trecut.

În Arsura (tot Vaslui), veniturile proprii lunare sunt de 10.500 de euro, iar cheltuielile totale sunt de aproape un million de euro anual. Recensamântul de anul trecut ne spune că acolo locuiesc 1416 oameni, asistații social primind de la Primărie peste 800.000 de lei anual.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Advertisement

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Datoria externă totală a României a atins un nivel record: A crescut cu 17,8 milioane de euro în primele 9 luni ale anului 2024

Bera Larisa

Published

on

Datoria externă totală a României a atins un nivel record: A crescut cu 17,8 milioane de euro în primele 9 luni ale anului 2024 Datoria externă totală a României a atins un nivel record în primele 9 luni ale anului 2024, pe fondul unei inflații galopante și a cheltuielilor administrative exorbitante. Citește și: Alimentele în […]

Continue Reading

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea