Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Compania belgiană VCST a început construcţia capacităţii de producţie de la Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noul obiectiv industrial ce va finalizat în cursul acestui an va asigura albaiulienilor circa 200 de locuri de muncă

    Construirea unităţii de producţie de la Alba Iulia a companiei belgiene VCST a demarat în urmă cu două zile, la doar două luni după ce compania amintită a cumpărat de la Primăria Municipiului Alba Iulia 5 hectare de teren în Zona de Dezvoltare. Prima fază de construcţie va afecta 1,7 hectare de teren şi va consta în ridicarea unei hale de producţie, a birourilor, dotarea cu utilităţi şi amenajarea parcărilor, a drumului de acces şi a aleilor. Toate acestea, ne-a informat dl. ing. Mihai Delast-Voinea, manager de proiect al INDEC (Industrial Engeneering Contracting) compania constructorare, trebuie terminate la cheie până în luna octombrie 2012. La rândul său, primarul Mircea Hava s-a arătat mulţumit că investiţia belgiană a început conform programului anunţat: „Este o dovadă de maximă seriozitate, un lucru încurajator pentru noi. Ne arată că VCST a venit aici ca să rămână pe termen îndelungat, nu să plece peste câţiva ani cum s-a întâmplat cu Nokia, la Cluj. Spun asta şi pentru că VCST a cumpărat terenul pe care investeşte, nu l-a concesionat, deşi putea să facă acest lucru conform regulilor de atribuire a suprafeţelor în Zona de Dezvoltare.”
VCST este o companie specializată în construcţia componentelor auto, iar la Alba Iulia producţia va consta în roţi dinţate pentru diferite mărci de autoturisme ca Volkswagen, Volvo, DAF. Odată cu darea în folosinţă a capacităţii de producţie a VCST se vor crea aproximativ 200 de locuri de muncă. Investiţia VCST care se va ridica la circa 25 de milioane de euro este a doua din Zona de Dezvoltare a Municipiului Alba Iulia, prima fiind investiţia aparţinând Supremia. (A.D.)

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Când se vopsesc, de fapt, ouăle de Paşte și care este simbolistica lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tradiţia spune că în Joia Mare, numită şi Joia Patimilor, gospodinele vopsesc ouăle în roşu sau în alte culori, după preferinţă. Culoarea roşie este însă cea mai folosită deoarece reprezintă sângele lui Iisus Hristos, răstignit pe cruce, pentru mântuirea omenirii. Se spune că dacă ouăle sunt înroşite în Joia Mare, nu se strică tot anul. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea