Rămâi conectat

Politică Administrație

Comisia specială pentru Roşia Montană va da în această seară votul final asupra proiectului de lege

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În această seară, de la ora 18.00, Comisia parlamentară specială pentru Roşia Montană se va reuni pentru a da votul final asupra proiectului de lege venit de la Guvern. Termenul fixat de Birourile permanente ale celor două Camere pentru elaborarea proiectului a expirat duminică.

Dacă membrii Comisiei vor decide să respingă proiectul de lege în forma venită de la Guvern, se va face o completare cu caracter general a Legii minelor în ceea ce priveşte exploatările auro-argintifere, iar dacă proiectul va primi raport de admitere, acesta va fi adoptat cu o serie de amendamente care îl modifică radical, fiind eliminată din textul legii orice referire la Roşia Montană.

Deputatul Ioan Dîrzu crede că se poate face o lege mai bună, pentru România. „Eu susţin locurile de munca, susţin mineritul dar cred ca lucrurile se pot face şi mai bine intr-o lege mai bună. Este clar că se poate face o lege mai buna pentru mineritul din toată România. Susţin investiţiile şi doresc locuri de muncă pentru cetăţeni”, a declarat deputatul PSD, Ioan Dîrzu, membru în Comisia pentru Roşia Montană.

Dezbaterile din cadrul Comisiei parlamentare pentru Roşia Montană durează de circa două luni. Acum o lună, conducerea USL a decis să prelungească mandatul Comisiei cu încă o lună, pentru a se ajunge la un acord.

În cadrul Comisiei nu s-a ajuns însă la un acord, pentru că în USL nu s-a ajuns la o înţelegere, punctele de vedere ale PSD şi PNL fiind diametral opuse, în condiţiile în care social-democraţii susţin proiectul de lege în forma Guvernului, cu amendamente, iar liberalii se pronunţă împotriva actului normativ în ansamblu.

Sursa: Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea