Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Comisia Europeană, SEMNAL de ALARMĂ: Inflația în România continuă să crească. Riscă să depășească limita stabilită de BNR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Încă din anul 2016,  România nu a mai respectat prevederile Legii responsabilității fiscale, iar inflația continuă să crească, urmând să depășească limita impusă de BNR, a declarat, vineri, Isabel Grilo, șef de unitate la Direcția Generală pentru Afaceri Economice și Financiare din Comisia Europeană, conform Mediafax.

De asemenea, reprezentanta Comisiei Europene este îngrijorată de necolectarea impozitelor și conformarea fiscală din România.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„ Un element care este o sursă de procupare, de îngrijorare, este presiunea inflaționistă care se acumulează și poate ați și simțit-o direct. Inflația a crescut și urmează să crească în continuare, probabil va depăși limita superioară stabilită de BNR ca țintă fixată. (…) Regulile fiscale în cazul României apar în Legea responsabilității fiscale și stabilește o serie de reguli care din păcate nu s-au aplicat încă din 2016. În România există o serie de reguli care au fost ignorate sau pur și simplu ocolite. Este o preocupare, ele există cu un motiv”, a declarat Isabel Grilo, șef de unitate la Direcția Generală pentru Afaceri Economice și Financiare, Comisia Europeană.

Oficialul european a adăugat că a fost constatată și o creștere a deficitului contului curent.

„Și inflația de bază a crescut, ceea ce înseamnă că există motive de îngrijorare și trebuie să ne gândim la măsuri pentru a limita această evoluție a inflației. Acestea sunt motivele pentru care suntem îngrijorați de opțiunile fiscale ale României, vedem creșteri ale deficitului fiscal, observăm o creștere a deficitului contului curent”, a precizat Isabel Grilo.

Reprezentanta Comisiei Europene și-a exprimat îngrijorarea și în privința colectării impozitelor din România.

„Este nevoie de a îmbunătăți colectarea impozitelor și conformarea fiscală. Impozitele în diverse domenii. Un aspect foarte vizibil al acestei colectări insuficiente, anume TVA. Care ar trebui să fie veniturile din TVA. Nu se colectează o parte importantă. Vedem o mare diferență între situația din România și media UE. Este peste 36% în România și media de 12% în UE. Asta duce la creșterea deficitului”, a mai spus Isabel Grilo.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea