Rămâi conectat

Actualitate

Comisia Europeană: „Dacă țările UE ridică restricțile pe 21 decembrie, numărul de spitalizări cauzate de COVID ar putea începe să crească”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Într-un comunicat transmis Parlamentului European și Consiliului European, Comisia Europeană arată că ridicarea restricțiilor în luna decembrie, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, ar putea duce la o nouă creștere a numărului de cazuri de coronavirus și, totodată, creșterea spitalizărilor. Potrivit raportului, de la adoptarea unor măsuri de restricție și apariția unor rezultate măsurabile pot trece chiar 40 de zile, mai mult decât perioada de două săptămâni, luată ca etalon general.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (EDCD) a subliniat că autoritățile trebuie să ia în calcul că pot trece 40 de zile între implementarea unor măsuri și apariția efectelor măsurabile ale măsurilor adoptate, cu mult mai mult decât perioada de incubare a infecției, care poate fi de maximum două săptămâni. Acest lucru se explică prin faptul că este nevoie de mai mult timp pentru ca schimbarea comportamentului public determinată de restricții să producă efecte, luând în calcul inclusiv întârzierile care pot apărea în raportări.

În vreme ce rata infectărilor la nivel european începe să se stabilizeze, chiar dacă la cel mai înalt nivel, luarea în calcul a ridicării unor restricții trebuie să se facă cu foarte mare grijă, pentru a preveni izbucnirea unor noi focare, se arată în comunicarea CE.

Proiecțiile cuprinse în raport previzionează că, dacă țările UE ridică restricțiile pe 7 decembrie, rata spitalizărilor ar putea începe să crească în jurul datei de 24 decembrie (vezi grafic dedesubt).

În alt scenariu, dacă țările UE ridică restricțile pe 21 decembrie, numărul de spitalizări cauzate de COVID ar putea începe să crească din prima săptămână a lunii ianuarie 2021 (vezi grafic dedesubt).

Simulările arată că, în contextul epidemiologic actual din UE, este dificil de justificat ridicarea unor restricții, se mai arată în raport.

Comisia Europeană recomandă, de asemenea, asigurarea unor capacități suficiente de testare gratuită a populației, cu eliberarea rezultatelor în maximum 24 de ore.

Pe lângă testele RT-PCR, Comisia recomandă și folosirea testelor rapide antigen, acolo unde acestea sunt potrivite.

Pe lângă testare, CE recomandă și folosirea aplicațiilor mobile de urmărire a contacților, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger

Ioana Neag

Publicat

în

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger Primăvara se lasă așteptată, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Se anunță ploi, vânt, vreme extrem de rece pentru această perioadă, ger și ninsori la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Specialiștii de la Administrația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea