Comisia Europeană a aprobat noul Program de Dezvoltare Rurală al României 2014-2020
Comisia Europeană a aprobat noul Program Naţional de Dezvoltare Rurală al României (PNDR) pentru perioada 2014 – 2020, decizie în urma căreia România poate lansa toate liniile de finanţare incluse în cadrul acestui program.
Valoarea totală a programului este de 9,5 miliarde de euro din care se pot finanţa investiţii în agricultură şi dezvoltarea satelor. 8,1 miliarde de euro vin din Fondul European de Dezvoltare Rurală, iar 1,34 de miliarde de euro sunt cofinanţarea de la bugetul statului român. Noul PNDR se concentrează pe trei obiective: lpromovarea competitivităţii şi restructurarea sectorului agricol din România; lprotecţia mediului şi schimbările climatice şi lstimularea dezvoltării economice, crearea de locuri de muncă şi o calitate mai bună a vieţii în satele din România.
În cifre, se urmăreşte modernizarea a 3.400 de ferme şi cooperative, dezvoltarea a peste 30.000 de ferme mici, instalarea şi începerea activităţii a peste 9.400 de tineri fermieri, plăţi pentru sprijinirea biodiversităţii şi a agriculturii ecologice pentru 1,3 milioane de ha teren agricol şi 800.000 de ha de pădure, sprijin pentru prevenirea abandonării terenurilor şi eroziunii solului pentru circa 4,7 milioane de ha, formare profesională pentru 184.000 de persoane pentru agricultură, crearea a aproximativ 27.000 de noi locuri de muncă în zonele rurale şi dezvoltarea a 3000 de întreprinderi neagricole în zona rurală.
Citeşte şi: Ghidul Solicitantului pentru primele măsuri de finanţare prin PNDR 2014 – 2020
În ceea ce priveşte îmbunătăţirea infrastructurii în zona rurală, de aceste investiţii vor beneficia circa 27 la sută dintre locuitorii din mediul rural. Aprobarea de către Comisia Europeană a noului PNDR vine să ridice o piatră de pe umerii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România, care a deschis încă de la sfârşitul lunii martie, pe propria răspundere, trei linii de finanţare din noul PNDR, dintre care două se adresează fermierilor mici şi mijlocii. Ulterior, MADR anunţase că va deschide toate liniile de finanţare în luna iunie. Iată că o poate face, cu aprobarea Comisiei Europene. Deci, spor la treabă!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Biserica „Sfinții Arhangheli” din comuna Horea va fi restaurată și refuncționalizată. Licitația de peste 5 milioane de lei, lansată pe SEAP
Biserica „Sfinții Arhangheli” din comuna Horea va fi restaurată și refuncționalizată. Licitația de peste 5 milioane de lei, lansată pe SEAP Parohia Ortodoxă Română Horea a lansat la data de 14 ianuarie 2025 licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice pentru execuția lucrărilor de resturare, refuncționalizare și punere în valoare a Bisericii Sfinții Arhangheli din […]