Ziarul Unirea

Comisia europeană a anunțat oprirea plăţilor de la bugetul UE către România, pentru 3 programe operaţionale sectoriale, din cauza fraudelor

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Comisia Europeană a înștiințat astăzi oficial Guvernul României despre decizia de oprire temporară a plăţilor de la bugetul UE pentru trei dintre cele mai importante programe operaţionale sectoriale, respectiv „Transport”, „Regional” şi „Creşterea competitivităţii economice”. România are la dispoziţie două luni pentru remedierea deficienţelor.

Deficiențele constate de CE în urma auditului efectuat sunt legate de domeniul achizițiilor publice, al bunei gestiuni financiare, precum și de prevenirea și detectarea fraudei și a conflictelor de interese.

ELIT

Efectul este că nu se vor mai face plăți până la adoptarea unor măsuri pentru remedierea acestor probleme. Sumele vor fi însă rambursate după ce autoritățile române vor dovedi că s-au rezolvat problemele semnalate.

Finanţarea României de la bugetul UE, prin politica de coeziune, este practic oprită de la 1 iulie 2012, preventiv, prin decizia autorităţilor de la Bucureşti, în urma mai multor nereguli depistate fie de auditul intern, fie de cel al Comisiei în cheltuirea fondurilor deja alocate.

În documentele trimise astăzi Executivului se specifică că România are la dispoziție două luni pentru a reacționa și apoi pentru a demonstra că a luat toate măsurile necesare pentru a remedia deficiențele identificate și că sistemele de gestionare și control funcționează în mod adecvat.

Potrivit CE, Măsurile adoptate astăzi fac parte dintr-o procedură reglementată de protejare a intereselor financiare ale UE și a modalităților de utilizare a banilor contribuabililor. Comisia aplică aceleași norme și standarde pentru toate statele membre.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

2 Comentarii

by the way 25 octombrie 2012 at 17:38

printre alte informatii…programul Regional (stopat acum) este cel care a finantat aberatiile din cetatea Alba Iulia. Cand au ajuns facturile la Bruxelles au fost multe comentarii acolo.
Nu va speriati insa. Primaria a platit Corintului TOT.Prietenii stiu de ce. Problema este daca primaria isi va primii banii de la europa.

jean 26 octombrie 2012 at 15:51

Groful szabo rade de prosti….

Comentariile sunt oprite