Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Comisia europeană a anunțat oprirea plăţilor de la bugetul UE către România, pentru 3 programe operaţionale sectoriale, din cauza fraudelor

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comisia Europeană a înștiințat astăzi oficial Guvernul României despre decizia de oprire temporară a plăţilor de la bugetul UE pentru trei dintre cele mai importante programe operaţionale sectoriale, respectiv „Transport”, „Regional” şi „Creşterea competitivităţii economice”. România are la dispoziţie două luni pentru remedierea deficienţelor.

Deficiențele constate de CE în urma auditului efectuat sunt legate de domeniul achizițiilor publice, al bunei gestiuni financiare, precum și de prevenirea și detectarea fraudei și a conflictelor de interese.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Efectul este că nu se vor mai face plăți până la adoptarea unor măsuri pentru remedierea acestor probleme. Sumele vor fi însă rambursate după ce autoritățile române vor dovedi că s-au rezolvat problemele semnalate.

Finanţarea României de la bugetul UE, prin politica de coeziune, este practic oprită de la 1 iulie 2012, preventiv, prin decizia autorităţilor de la Bucureşti, în urma mai multor nereguli depistate fie de auditul intern, fie de cel al Comisiei în cheltuirea fondurilor deja alocate.

În documentele trimise astăzi Executivului se specifică că România are la dispoziție două luni pentru a reacționa și apoi pentru a demonstra că a luat toate măsurile necesare pentru a remedia deficiențele identificate și că sistemele de gestionare și control funcționează în mod adecvat.

Potrivit CE, Măsurile adoptate astăzi fac parte dintr-o procedură reglementată de protejare a intereselor financiare ale UE și a modalităților de utilizare a banilor contribuabililor. Comisia aplică aceleași norme și standarde pentru toate statele membre.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea