Rămâi conectat

Actualitate

Comercianții nu vor mai putea să vândă băuturi energizante copiilor sub 18 ani. Amenzi amenzi de până la 25.000 de lei – PROIECT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Conform unui proiect de act normativ publicat astăzi de Ministerul Sănătății (MS), comercianții nu vor mai putea să vândă băuturi energizante copiilor sub 18 ani. În caz contrar, aceștia vor risca amenzi de până la 25.000 de lei.

Este vorba de un Proiect de hotărâre de Guvern privind stabilirea unor măsuri pentru prevenirea și limitarea efectelor consumului de băuturi energizante de către populație. Acesta a fost publicat în dezbatere pe site-ul MS și, pentru a se aplica, trebuie aprobat de Executiv și publicat în Monitorul Oficial.

Documentul prevede că se interzice vânzarea băuturilor energizante persoanelor cu vârsta sub 18 ani, astfel că, dacă vor ignora interdicția, comercianții vor risca amenzi între 5.000 și 10.000 de lei.

Totodată, va fi interzisă și vânzarea băuturilor energizante prin intermediul automatelor. În acest caz, amenda aplicată comercianților va fi între 5.000 și 15.000 de lei.

În fine, interdicția de vânzare a băuturilor energizante se va aplica și unităților sanitare și școlilor. „Se interzice comercializarea băuturilor energizante în unități sanitare, în incinta și la o distanță mai mică de 50 metri față de orice punct de acces în unități de învățământ, cu excepția unităților de învățământ superior”, mai scrie în proiect. Încălcarea interdicției va aduce firmelor amenzi între 15.000 și 25.000 de lei.

De amendare se va ocupa personalul Ministerului Sănătății, al Autoritățiii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Inițiativa MS vine în contextul în care consumul excesiv de băuturi energizante poate avea efecte negative pentru sănătatea copiilor și tinerilor, mai ales dacă acestea sunt combinate cu alcoolul.

Atenție! Proiectul nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie aprobat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial.

Sursa: avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea