Rămâi conectat

Actualitate

Comemorarea dr. Ioan Mihu va avea loc în 1 iulie la şcoala din Vinerea

Publicat

în

    În data de 1 iulie la şcoala din Vinerea, va avea loc comemorarea ilustrului doctor Ioan Mihu, eveniment organizat de Primăria Cugir şi instituţia de învăţământ care-i poartă numele. Doresc să fac această precizare ca urmare a unei derute apărute în rândul cetăţenilor din localitate care au fost invitaţi la o acţiune în acest sens în 27 mai. Cu nedumerire mă întreb cine a organizat acel simpozion dedicat comemorării a 85 de ani de la moartea dr. Ioan Mihu? Dacă a fost organizat de către PDL, atunci nu am niciun regret că nu am luat parte la el. Dacă a fost organizat în numele Societăţii Culturale „Vinereana”, ca membru al acesteia, mă întreb când s-a luat o decizie în acest sens? Este o întrebare la care aştept un răspuns din partea lui Dorin David care m-a invitat la eveniment ca „prieten”, calitate în care nu mă regăsesc cu cineva care a trecut de la PNŢCD la PNL şi apoi la PDL.
Dincolo de lipsa acestei invitaţii oficiale, absenţa autorităţilor publice locale de la evenimentul organizat cu sprijinul PDL Cugir, a fost cauzată de faptul că nu am dorit să legitimăm o acţiune pur electorală care ignoră datele istorice. Comemorarea a 85 de ani de la moartea dr. Ioan Mihu, cu o lună înainte de data reală, a avut ca scop unic acela de a oferi prilejul PDL-ului să-şi facă propagandă în plină campanie electorală.
Ca primar al oraşului Cugir şi ca om născut şi crescut în Vinerea dezaprob public acest comportament propagandistic al PDL, care se foloseşte în mod abuziv de istoria şi personalităţile locale pentru a-şi scoate la rampă oameni al căror ataşament cu localitatea Vinerea este cel puţin discutabil, dacă nu chiar îndoielnic. A face campanie pe seama unei personalităţi istorice dovedeşte nu doar populismul ieftin al PDL, ci  şi indecenţa pe care o manifestă pentru comunitatea locală din Vinerea şi trecutul acesteia.
Trecând peste neconcordanţa cu datele istorice reale, ne întrebăm ce reprezintă pentru comunitatea vinereană Alexandru Pereş, fiul unui fost securist, căruia PDL Cugir îi face acum propagandă folosindu-se de un simbol local şi naţional ca dr. Ioan Mihu. Totodată, interesul brusc pentru localitatea Vinerea ne determină să ne întrebăm unde a fost întreaga pleiadă PDL-istă atunci când au avut nevoie de susţinere politică proiectele locale precum staţia de epurare, drumul dintre Vinerea şi Sălişte, pista de biciclete dintre Vinerea şi Cugir?
Şi pentru că nu sunt adeptul amestecării istoriei cu politica, îi invit pe toţi cei interesaţi să participe la comemorarea dr. Ioan Mihu în data de 1 iulie 2012 la şcoala din Vinerea care-i poartă numele, iar pe cei interesaţi de campania electorală şi problemele administrative îi aştept luni, 4 iunie, ora 18.00, la Căminul Cultural Vinerea, unde va avea loc o întâlnire cu cetăţenii din localitate, organizată de USL Cugir.
În ceea ce mă priveşte, nu voi face niciodată campanie electorală folosindu-mă de numele unor înaintaşi; nu am nevoie nici să creez artificial evenimente doar pentru a veni în faţa electoratului şi nici să-mi schimb culoarea politică sau partidul din 4 în 4 ani pentru a atrage voturi Eu rămân acelaşi Adrian Teban, aşa cum mă ştie majoritatea vinerenilor şi cugirenilor.

Adrian TEBAN, primarul Oraşului Cugir

Publicitate

Actualitate

Măsurile pentru reducerea facturilor la energie, anunțate de Florin Cîțu. Care sunt diferențele între proiectul PNL și cel PSD

Publicat

în

Măsurile pentru reducerea facturilor la energie, anunțate de Florin Cîțu. Care sunt diferențele între proiectul PNL și cel PSD

Florin Cîțu, premierul interimar, a prezentat, în cursul zilei de luni, măsurile prin care Guvernul dorește să combată creșterea prețului la energie electrică și gaze în următoarele luni.

La aproape două săptămâni de la momentul în care Guvernul a fost demis prin moţiune de cenzură, Florin Cîţu anunţă măsurile pentru reducerea facturilor la energie şi gaze.

Electrica Furnizare Discount

„Soluțiile noastre pentru facturile la energie ale românilor:
– plafonarea prețurilor la energie;
– compensarea unei părți din factura la energie, complementar cu plafonarea;
– amânare la plată a facturilor pentru cei care nu pot să plătească.
Nu lăsăm pe nimeni în urmă!”, a scris premierul interimar Florin Cîţu, pe Facebook.

Proiectul de lege depus de PSD în Parlament prevede plafonarea preţurilor nu la nivelul actual, aşa cum anunţase premierul demis Florin Cîţu, ci la o valoare de aproape patru ori mai mică, astfel încât „românii să le poată suporta”.

”Numărul mare de oameni din toate zonele țării care s-au alăturat acestei campanii, în numai două săptămâni, arată gradul uriaș de suport public al măsurilor inițiate de PSD. Credem că acest fapt trebuie să fie un semnal clar pentru parlamentarii tuturor partidelor la dezbaterile de luni, din Senat, privind așteptările populației față de acest proiect extrem de important pentru milioane de români”, au precizat social-democraţii.

Proiectul PSD prevede plafonarea pentru 6 luni a prețurilor la energie și gaze la niveluri pe care românii să le poată suporta. Astfel, în cazul electricității, PSD a propus, prin ultimele amendamente depuse vineri, un plafon de preț al energiei active de 250 de lei/Mwh, în condițiile în care ultimele oferte ale furnizorilor către populație, această valoare a ajuns la peste 950 lei/Mwh.

În cazul gazelor naturale, plafonul propus este de 135 de lei/Mwh, față de oferte ale furnizorilor de 650 lei/Mwh. Soluțiile PSD produc o scădere a prețului final față de actualele oferte ale furnizorilor cu 74% în cazul energiei și 79% în cazul gazelor.

De asemenea, varianta PSD este net superioară propunerilor PNL: liberalii ajung la un preț final al kilowattului de 1,01 lei, în vreme ce în varianta noastră, kilowattul va costa doar 0,67 lei.

Sursa: romaniatv.net

Citește mai mult

Actualitate

APIA demarează plățile în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată pe 2021: Finanțare de peste un miliard de euro

Publicat

în

APIA demarează plățile în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată pe 2021: Finanțare de peste un miliard de euro

Începând de luni, 18 octombrie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), va demara Campania de plată în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată în anul 2021, anunţă un comunicat al agenţiei.

Potrivit sursei citate, APIA îşi propune, în perioada de acordare a avansului, 18 octombrie 2021 – 30 noiembrie 2021, să finanţeze fermierii cu o sumă de peste un miliard de euro, atât pentru schemele finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) cât şi pentru măsurile finanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

„În conformitate cu Regulamentul (UE) nr.1295 din 4 august 2021 de derogare, pentru anul 2021, de la articolul 75 alineatul (1) al treilea paragraf din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte nivelul avansurilor pentru plăţile directe şi pentru măsurile de dezvoltare rurală legate de suprafaţă şi de animale, statele membre pot plăti avansuri de până la 70% în cazul plăţilor directe indicate în anexa I la Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 şi de până la 85% în cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale menţionat la articolul 67 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013.”, se menţionează în comunicat.

Electrica Furnizare Discount

Sursa: dcbusiness.ro

Citește mai mult

Actualitate

Cum putem reduce consumul de benzină sau de motorină. Economie de combustibil, dar și de stres

Publicat

în

Cum putem reduce consumul de benzină sau de motorină. Economie de combustibil, dar și de stres

„Ne plângem de scumpirea carburantului, dar avem o metodă foarte simplă de a reduce costurile: să conducem defensiv. Când conduci defensiv scade și riscul de accident, nu mai uzezi nici mașina atât de mult (cauciucuri, frâne, etc) și, bineînțeles, faci economie de combustibil”, a transmis șoferul profesionist.

Putem reduce din timp când vedem că n-avem unde înainta

„Sunt mașini care au sistemul dotat cu start-stop la care motorul se oprește la semafor, dar nu doar atât. Ce trebuie să facem să consumăm mai puțin? Trebuie să accelerăm doar atât cât mașina să înainteze ușor, fără să exagerăm, fără să accelerăm violent. În plus, trebuie să reducem din timp lăsând mașina în viteză, nu scoțând mașina pe liber. Să reducem din timp înseamnă că văd că urmează un semafor roșu sau o coloană și că nu are rost să accelerez până mă apropii de coloană”, a adăugat el, pentru DC NEWS.

Economie de combustibil, dar și de stres

„Foarte mulți au senzația că dacă reduc din timp de fapt pierd timp. Își zic: «Dacă se bagă altul în fața mea?». Atunci sunt tentați să stea cât mai aproape de cei din față să nu se bage altul. Dacă ne gândim că o mașină intrată în față înseamnă doar câțiva metri mai în spate, nu are rost să ne stresăm și să încercăm de fiecare dată să fim cât mai aproape de mașina din față”, mai este de părere Titi Aur.

Electrica Furnizare Discount

Vor exista mereu șoferi nesimțiți, dar într-un oraș mare precum Bucureștiul nu câștigă decât 1-2 minute

„Bineînțeles că vom întâlni întotdeauna șoferi nesimțiți care nu înțeleg ce înseamnă să conducă ecologic, economic și, nu în ultimul rând, cu bun simț. Se vor strecura, vor trece de pe o coloană pe alta, dar totuși îmi place să cred că sunt excepțiile. Înseamnă 3-5% din șoferi și atunci dacă toți ceilalți care gândesc normal, conduc normal, elegant, economic nu-i vor băga în seamă, ei vor fi doar oile negre. Cei conștienți că vor să facă și economie de uzura mașinii, combustibil, dar și de stres, vor urma aceste sfaturi. De ce să fiu un stresat și să accelerez, să frânez și să fiu foarte aproape din mașina din față? Traversând dintr-o parte într-alta un oraș mare, așa cum este Bucureștiul, condusul agresiv nu aduce decât un minut sau două în plus, cu un cost mare pentru consum, mediu și ceilalți participanți la trafic”, a conchis el.

Sursa: dcnews.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare