Rămâi conectat

Curier Județean

Combaterea infestării cu ambrozia: Primăria Alba Iulia reamintește cetățenilor OBLIGATIVITATEA distrugerii (prin cosire, smulgere sau erbicidare) a acestei buruieni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Combaterea infestării cu ambrozia: Primăria Alba Iulia reamintește cetățenilor OBLIGATIVITATEA distrugerii (prin cosire, smulgere sau erbicidare) a acestei buruieni.

Urmare a informării transmise, pentru că s-a constat că încă nu s-au luat măsurile de combatere a infestării cu ambrozia în Alba Iulia, reamintim cetățenilor obligativitatea distrugerii (prin cosire, smulgere sau erbicidare) a acestei buruieni. Ambrozia este cunoscută sub denumirea populară de iarba de paragină, iarba pârloagelor sau floarea pustei.

Buruiana ambrozia produce mari cantități de polen (alergen extrem de puternic) începând de la mijlocul lunii iulie, în funcție de condițiile pedoclimatice și se încheie spre finalul lunii septembrie. Sensibilizarea alergică la polenul de ambrozia se manifestă clinic cel mai frecvent ca rinoconjunctivită și astm, dar pot apărea și simptome cutanate, inclusiv urticarie și angioedem, putându-se ajunge la manifestări similare celor din șocul anafilactic.

În conformitate cu prevederile art. 1 alineatelor (1) – (3) din Legea nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, distrugerea acestei buruieni se face de către toți proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole, precum și beneficiarii lucrărilor de construcții, unde au fost identificate focare de infestare. Aceștia au obligația ca după distrugerea buruienii să informeze în scris autoritățile administrației publice locale pe raza căruia se află terenul infestat, în vederea verificării aplicării lucrărilor de combatere.

Nerespectarea prevederilor legii constituie contravenţie şi se sancţionează cu avertisment (art. 3, alin. (1) din Legea 62/2018). În cazul nerespectării condițiilor din avertismentul autorităților publice se pot aplica amenzi de la 750 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 5.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice (art. 3, alin. (2) din Legea 62/2018).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea