Rămâi conectat

Actualitate

Colegiul Național „ Lucian Blaga” din Sebeș trimite doi elevi la lotul național lărgit de informatică al României: 135 de premii și mențiuni la olimpiadele județene, frumosul palmares al elevilor colegiului

Publicat

în

Colegiul Național „ Lucian Blaga” din Sebeș trimite doi elevi la lotul național lărgit de informatică al României: 135 de premii și mențiuni la olimpiadele județene, frumosul palmares al elevilor colegiului

Vocația unei școli de succes este de a face din educație un demers spiritual superior, orientat spre excelență, spre modelarea ființei umane în spiritul valorilor intelectuale, morale, estetice şi culturale.

An de an Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș trăiește emoția olimpiadelor și a concursurilor școlare ca formă de dialog al spiritelor alese, al unor elevi de excepție care au trecut deja etape importante și tensionate, pentru a se califica la nivelul unei onorante faze naționale, elevi care prin muncă, tenacitate și seriozitate pot fi repere pentru tânăra generație.

Indiferent de domeniul lor, aceste competiții școlare stimulează creativitatea și gândirea critică, oferă motivația necesară procesului de învățare, conturează talente, abilități și cunoștințe, promovează valorile culturale, spiritul de fairplay, competitivitatea și comunicarea interpersonală.

Elit - Gustul Desăvârșit

La ceas de primăvară, acești copii minunați au „strâns” un buchet de 135 premii și mențiuni de la fazele județene ale olimpiadelor școlare, din care: 20 de Premii I, 21 de Premii II, 17  Premii III şi 77 de Mențiuni (evidențiati pe site-ul Colegiului la: informatică, matematică, fizică, geografie, limba română, lectura ca abilitate de viaţă, limba engleză, istorie, educație fizică, religie, chimie), aducând bucurie în familiile lor dar și în marea familie a Colegiului Blaga, răsplătind efortul comun: profesor -elev!

Dintre aceștia, doi elevi au fost deja calificați pentru lotul național lărgit de informatică al României: Lorintz Alexandru (seniori – selectat după două baraje )și Dobra Victor (juniori – selectat după un baraj). Alex Lorintz este admis la facultățile de informatică, matematică și inginerie din țară- fără admitere datorită premiului Ministerului Educației și intrării în lotul lărgit.

Alți  14 elevi urmează să participe la fazele naționale ale olimpiadelor școlare aflate în desfășurare în această perioadă: Beleiu Bianca, Crăciunescu Andrei, Brașoveanu Patricia, Balea Antonia-Cristina, Țăran Iulia -Romana, Grosu Ștefan ,Negură-Damian Zara, Frățilescu Gabriel, Vasânc Damaris, Dobra Victor, Cîndescu Rareș, Ghibescu Andra, Luncan Doroteea, Mihu Alina la care adăugăm cele două echipe de oină (liceu) băieți și fete.

În misiunea de a duce acești tineri pe cele mai înalte trepte ale performanței, un rol deosebit de important, îl au profesorii care i-au consiliat și îndrumat: Lorintz Liliana, Drăguș Daniela, Lebădă Monica, Mihu Anca, Bîrsan Ioan, Cândea Terezia, Dreghiciu Lucia, Barbu Ioana, Mihu Rodica, Ștef Vasile, Grosu Monica, Sterca Cristina, Damian Elena, Crișan Ovidiu.

Tot an de an, pentru că ne pasă de oameni și de mediu, Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș este implicat frecvent în campanii de ecologizare, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local

(„ Let s Do It, Romania”,  ”Sebeș- un oraș curat ”) sau de împăduriri alături de Kronospan Foundation (Proiectul Grow ) , iar creativitatea și talentul  ne  îndeamnă să ne exprimăm artistic – prin picturi sau desene expuse săptămânal în mediul nostru școlar pentru a încânta ochii colegilor sau ai „călătorilor” ce ne trec pragul!

Pentru noi este important să susținem valoarea, să încurajăm performanța la toate nivelurile, pentru că România modernă se construiește prin școli și dascăli de excepție, prin cunoașterea și dezvoltarea valorilor europene.

În prag de sărbători pascale, elevii și cadrele didactice ale Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebes , vă doresc  „Sărbători frumoase cu mult senin în suflet ” !

                                 Director,

Prof. Mioara Bulbucan


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Record de cereri pentru pașapoarte, în Alba, în prima jumătate a lui 2022. Cererea a crescut de trei ori după războiul din Ucraina

Publicat

în

Record de cereri pentru pașapoarte, în Alba, în prima jumătate a lui 2022. Cererea a crescut de trei ori după războiul din Ucraina

Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte (SPCP) Alba a eliberat în prima parte din 2022, aproape 17.000 de paşapoarte, de trei ori mai multe faţă de perioada similară a anului trecut.

Cererea de paşapoarte a explodat şi în Alba, la fel ca în restul ţării, după declanşarea războiului din Ucraina. Astfel, dacă anul trecut, în perioada 1 ianuarie – 17 iunie, au fost înregistrate 5.276 de cereri privind eliberarea documentelor de călătorie, în acest an au fost depuse 16.718 astfel de cereri.

Dintre acestea, în perioada menţionată din 2022, au fost emise aproape 14.900 de paşapoarte, din care au fost înmânate titularilor circa 9.800, ceea ce înseamnă că un număr semnificativ de persoane nu s-au prezentat încă la ghişeu pentru ridicarea acestora.

Elit - Gustul Desăvârșit

Majoritatea paşapoartelor sunt simple electronice, dar au fost şi solicitări, respectiv peste 1.000, de paşapoarte simple temporare. Au fost emise şi 129 de paşapoarte simple electronice pentru cetăţeni români cu domiciliul în străinătate primite prin ghişeu.

În ceea ce priveşte perioada de două luni de după izbucnirea războiului din Ucraina, respectiv între 1 martie şi 30 aprilie, au fost primite 9.545 de cereri, dintre care 9.061 în regim normal, iar 482 în regim urgent, potrivit Agerpres.

Comparativ, în perioada corespunzătoare din 2021 au fost 1.604 cereri pentru eliberarea de paşapoarte, din care 263 în regim urgent. Asta înseamnă că anul acesta, în cele două luni, au fost de aproape şase ori mai multe solicitări pentru eliberarea de paşapoarte decât în martie-aprilie 2021.

La momentul actual, cei care doresc să depună cereri la SPCP Alba sunt programaţi online cel mai devreme în 20 iulie, în condiţiile în care programul a fost prelungit cu două ore. Chiar şi aşa, perioada de aşteptare s-a redus, deoarece, de exemplu, persoanele care s-au programat online la mijlocul lunii aprilie au avut de aşteptat două luni pentru depunerea cererii.

Sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Val de caniculă în România: Ce temperaturi vor fi în următoarele zile

Publicat

în

Val de caniculă în România: Ce temperaturi vor fi în următoarele zile

România se va afla în următoarele zile sub un val de caniculă. Va fi vorba, în anumite locuri din țară, de temperaturi de peste 38 de grade.

Aceste temperaturi vor fi resimțite și mai puternic de organismul uman și trebuie să ne luăm măsuri de precauție.

Cât durează acest val de caniculă și cât de periculos este el pentru România, ne spune Elena Mateescu, directorul general ANM.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Mâine, 35-36 de grade în Câmpia de Vest. Același ecart al valorilor de temperaturi până la 36 de grade, tot în partea de vest a țării, miercuri, după care de joi și sfârșitul de săptămână va putea fi caracterizat e valori de temperaturi în creștere până la 37 de grade inclusiv în partea de vest și sud a țării, inclusiv în Capitală, 35-36 de grade.

În aceste condiții, disconfortul termic va fi unul deosebit de accentuat. Vor mai fi izolat posibile precipitații slabe în prima parte a săptămânii, în special în zona de munte și local în partea de sud și sud-est a țării.

Așadar, o vreme caniculară pentru sfârșitul primei luni din această vară, dar și începutul lunii lui cuptor.

Cel puțin până în jurul datei de 10 iulie ne așteptăm ca, într-adevăr, masa de aer tropical să persiste în zona țării noastre și să fie caracterizată de valori de temperaturi de până la 37-38 de grade și temperaturi resimțite mult peste 38 de grade”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, pentru Antena 3.

Sursa: antena3.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Pedepse mai aspre pentru trafic și consum de droguri: Câți ani de pușcărie riscă traficanții de narcotice

Publicat

în

Pedepse mai aspre pentru trafic și consum de droguri: Câți ani de pușcărie riscă traficanții de narcotice

Potrivit unui proiect pentru modificarea Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, adoptat în şedinţa de luni a Senatului, traficanţii de droguri sau cei care pun la dispoziţie locuri amenajate în scop de consum riscă pedepse cu închisoarea de la 7 la 15 ani.

Potrivit deputaţilor de la PNL care au iniţiat acest proiect, „Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea. extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi. Dacă faptele prevăzute (…) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi”.

Proiectul de act normativ mai prevede pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru „Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, procurarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de rise pentru consum propriu, fără drept”. Dacă faptele menţionate privesc droguri de mare risc, pedeapsa este detenţie de la 2 la 7 ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pedepse cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi riscă şi cei care pun la dispoziţie, „cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe sau a unui local ori a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri”, conform aceluiaşi proiect.

„Indiferent de cauză, dependentul de droguri este o persoană care este prinsă emoţional şi fizic de droguri şi a cărui viaţă este centrată în jurul obţinerii acestor droguri. Dependenţa îl afectează pe toate planurile: fizic, emoţional, socio-profesional şi spiritual. De aceea, consider că înăsprirea legislaţiei în acest domeniu, a pedepselor mai ales pentru cei care sunt traficanţi de droguri este absolut necesară”, argumentează iniţiatorul în expunerea de motive a proiectului de act normativ, potrivit Agerpres.

Proiectul legislativ a fost transmis spre dezbatere şi adoptare Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Sursa: digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare