Rămâi conectat

Cultură Educație

Colegiul de Afaceri Alba Iulia – o nouă unitate în peisajul învăţământului din municipiu

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Prin Ordinul MECTS nr. 5250/31.08.2011, la Alba Iulia funcţionează o nouă unitate de învăţământ liceal şi postliceal, rezultată în urma comasării prin absorbţie a Grupului Şcolar de Cooperaţie de către Şcoala Postliceală de Afaceri Alba Iulia. Colegiul de Afaceri Alba Iulia este o unitate de învăţământ acreditată de drept privat, cu personalitate juridică şi de interes public. Noul colegiu este condus de conf. univ. dr. Dorel Ursu – director şi prof. Vasile Ursu – director adjunct, echipa managerială fiind recunoscută ca având o pregătire deosebită în managementul educaţional, experienţă îndelungată în conducerea unităţilor de învăţământ, competenţe manageriale perfomante, seriozitate şi total angajament în realizarea obiectivelor unităţii. Colegiul este organizat pe două nivele de învăţământ: liceal – cu formele de învăţământ de zi, seral şi cu frecvenţă redusă şi postliceal – cu forma de învăţământ de zi. Învăţământul liceal pregăteşte elevii în domeniul economic, profilul servicii, iar la cursurile de zi este fără taxă de şcolarizare, în timp ce la seral şi fără frecvenţă este cu taxă. Învăţământul postliceal este organizat în specializările asistent medical de farmacie şi asistent medical generalist.
În anul şcolar 2011 – 2012, în cadrul Colegiului de Afaceri Alba Iulia funcţionează 22 de clase cu 611 elevi, care sunt instruiţi de personal didactic calificat la toate disciplinele de învăţământ, din cei 31 de profesori 12 fiind titulari, iar 19 sunt personal asociat, specialişti din unităţi de profil, respectiv farmacii şi unităţi medicale. Noua unitate de învăţământ dispune de spaţii de învăţământ proprii: o clădire cu 16 săli, din care 4 amfiteatre, 3 laboratoare şi 3 cabinete de specialitate şi este în curs de finalizare o extindere a spaţiilor şcolare cu două amfiteatre, 5 săli de clasă şi birouri. Colegiul de Afaceri dispune de echipamente moderne de instruire, conform standardelor naţionale, iar la evaluarea externă efectuată anul trecut de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar a obţinut calificativul „Foarte bine”. Trebuie spus, totodată, că până acum, peste 80% dintre absolvenţii învăţământului postliceal au fost încadraţi în muncă, ceea ce nu este puţin lucru, ţinând cont de criza prin care trece societatea românească. Mult succes în noul an şcolar echipei manageriale şi colectivului de profesori şi elevi din cadrul Colegiului de Afaceri Alba Iulia!

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea