Rămâi conectat

Actualitate

Codul Rutier: Amenzi de 1.200 lei pentru conducerea unui vehicul cu probleme la lumini sau claxon

Ziarul Unirea

Publicat

în

Guvernul Tudose a discutat astăzi un proiect de ordonanţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Principalele modificări aduse Codului Rutier se referă la circulaţia pe drumurile publice cu automobile care prezintă probleme la sistemul de frânare, cel de iluminare, avertizare sonoră sau mecanismul de direcţie.

Printre modificări se numără:

Constituie contravenţii şi se sancţonează cu amendă prevazută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:

La articolul 101 alineatul (1), punctul 11 se modifică şi va avea următorul cuprins: „11. conducerea unui autovehicul, tractor agricol sau forestier, remorcă sau tramvai cu deficienţe majore la sistemul de frânare sau mecanismul de direcţie, la sistemul de iluminare sau de avertizare sonoră ori când acestea lipsesc.” Clasa a III-a înseamnă de la 6 la 8 puncte-amendă. Punctul de amendă reprezintă 10% din valoarea salariului minim, adică 145 lei.

La articolul 17, după alineatul (4) se introduc două noi alineate, alin. (5)-(6), cu următorul cuprins: „(5) Radierea din evidenţă a unui vehicul se face, din oficiu, de către autoritatea care a efectuat înmatricularea, şi în următoarele situaţii: a) în cazul notificării primite de la autorităţi competente sau operatori economici autorizaţi să emită certificatul de distrugere, care atestă faptul că vehiculul a fost definitiv scos din uz; b) în cazul notificării primite de la autorităţi competente, care atestă faptul că vehiculul a fost înmatriculat permanent în alt stat. (6) În termen de 30 de zile de la data radierii vehiculului în condiţiile prevăzute la alin.(5), autoritatea competentă îl informează pe titularul certificatului de înmatriculare cu privire la efectuarea acestei operaţiuni.”

De asemenea, la data de 20 mai 2018 se suspendă de drept înmatricularea vehiculelor a căror inspecţii tehnice periodice au expirat sau au fost anulate înainte de această dată.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea