Rămâi conectat

Actualitate

Codul Rutier 2024: Care sunt documentele care nu trebuie să le lipsească șoferilor în cazul unui control al Poliției Rutiere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Codul Rutier 2024: Care sunt documentele care nu trebuie să le lipsească șoferilor în cazul unui control al Poliției Rutiere

Conducătorii auto sunt nevoiți să aibă asupra lor mai multe documente pentru a le prezenta în cazul unui control, dacă sunt opriți de poliția rutieră, însă deși unele pot fi și în format electric, altele trebui neapărat în original.

Conform noilor prevederi ale Codului Rutier 2024, șoferii sunt puși în fața unei obligații clare: să aibă asupra lor documentele în original atunci când se află la volan. Această măsură este importantă, deoarece prezentarea de copii ale documentelor nu mai este suficientă. Mai mult, poate atrage amenzi considerabile pentru șoferii opriți în trafic.

Codul Rutier 2024 stabilește că, la cererea polițistului rutier, conducătorii auto sunt obligați să înmâneze:

– documentul de identitate

– permisul de conducere

– documentul de înmatriculare a vehiculului

Toate aceste documente trebuie să fie în original. În caz contrar, aceștia riscă să primească amenzi piperate.

În ce formă poate fi prezentată poliţa RCA

Amenzile vor fi aplicate nu doar în situația în care șoferul nu are deloc documentele asupra sa, ci și atunci când prezintă doar copii ale acestora. Potrivit Codului Rutier, citat de Capital, nerespectarea acestei obligații poate atrage sancțiuni sub forma a 6-8 puncte de amendă.

Codul Rutier spune că asigurarea obligatorie RCA poate fi prezentată sub formă de copie sau în format electronic.

Amenda pentru nerespectarea acestei obligații este încadrată în clasa a III-a de sancțiuni și poate ajunge la valori cuprinse între 990 și 1.320 de lei.

Polițiștii au posibilitatea să verifice rapid identitatea conducătorului auto prin intermediul stației de comunicare. Există, însă, circumstanțe în care sistemul poate întâmpina dificultăți. De aceea, importanța prezentării documentelor originale în trafic este cu atât mai accentuată, asigurând respectarea legii și evitarea consecințelor neplăcute pentru șoferi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea