Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Codul Rutier 2023: Unii șoferi nu vor mai avea voie să conducă pe teritoriul României, dacă au fost condamnați penal pentru abateri grave. Conducătorii auto vizați de noile prevederi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Codul Rutier 2023: Unii șoferi nu vor mai avea voie să conducă pe teritoriul României, dacă au fost condamnați penal pentru abateri grave. Conducătorii auto vizați de noile prevederi

Codul Rutier va suferi noi modificări, iar o anumită categorie de șoferi nu va mai avea voie să conducă pe drumurile publice din România.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit noilor prevederi, persoanele care dețin un permis de conducere eliberat în afara țării, nu vor mai avea voie să conducă pe teritoriul României, dacă au fost condamnați penal pentru abateri grave în ceea ce privește prevederile Codului Rutier din România.

Astfel, cei care nu au respectat legea, încălcând aceste prevederi, vor avea interdicție de a conduce pe o perioadă de un an.

„Permisul de conducere reținut, însoțit de dispoziția privind interdicția de a conduce autovehicule pe teritoriul României, se transmite de către serviciul Poliției Rutiere care a dispus interdicția la autoritatea străină care l-a eliberat, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la emiterea dispoziției.

Mai mult, șoferii vor fi anunțați în legătură cu interdicția de a conduce autovehicule pe teritoriul României, prin expedierea dispoziției la adresa de domiciliu, reședință sau rezidență din România”, se arată în regulament, potrivit avocatnet.ro.

Modificările

Iată care sunt abaterile ce pot duce la interdicția de a mai circula pe șosele din România pentru șoferii posesori ai unui permis de conducere străin:

-uciderea sau vătămarea unei persoane în urma nerespectării regulilor de circulație.
-conducerea sub influența alcoolului (de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge) sau a altor substanțe.
-refuzul sau sustragerea de la prelevarea probelor biologice.
-părăsirea locului accidentului, fără încuviințarea poliției.
-conducerea pe drumurile publice a unui vehicul ale cărei plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase.
-conducerea unui vehicul de către un șofer al cărui permis nu este corespunzător categoriei vehiculului pe care îl conduce.
-punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea