Codul rutier 2023: Ce greșeală te poate costa până la 2.900 de lei. Mulți nu știu acest lucru
Codul rutier 2023: Ce greșeală te poate costa până la 2.900 de lei. Mulți nu știu acest lucru
Codul Rutier prevede faptul că este interzis să folosești folii auto în timpul deplasării pe drumurile publice. Șoferii pot fi opriți în trafic dacă nu respectă această regulă.
Foliile auto sunt folosite, în general, pentru reducerea luminozității în interiorul mașinii, intimitate sau pentur un aspect plăcut. Însă, există cazuri în care foliile pot fi periculoase, iar de aceea există clarificări precise în acest sens.
Numai foliile auto conforme cu ghidul de cerințe tehnice oferite de Registrul Auto Român (RAR) sunt permise. Putem folosi numai folii auto omologate. Cei care nu respectă această regulă riscă să fie opriți în trafic și sancționați cu amenzi de până la 2.900 de lei.
Pentru a evita astfel de situații. șoferii trebuie să aplice foliile auto numai în atelierele autorizate de RAR, instituția care emite și documentele de omologare.
Atunci când sunt opriți în trafic, șoferii trebuie să preinte o declarație de conformitatet și un certificat de garanție. Certificatul de înmatriculare poate fi reținut în cazul în care foliile nu sunt omologate.
Codul rutier – amenzi de până la 2.900 de lei
Conform noilor reguli din Codul Rutier, șoferii care se urcă la volan nu au voie să lipească nimic pe parbriz, care poate estompa sau împiedica vizibilitatea, precumiconițe, cruci, CD-uri sau jucării de pluș. Este interzisă afișarea de fotografii pe geamurile laterale sau pe parbriz.
Clasa a IV-a de sancțiuni prevede amenzi cuprinse între 9 și 20 de puncte de amendă. Șoferii care încalcă aceste reguli riscă amenzi între 1.305 și 2.900 de lei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat
Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat Salariaţii din administraţia publică reclamă „campania agresivă şi lipsită de fundament care promovează ideea că sectorul bugetar din România este supradimensionat” şi cer „creşterea numărului de angajaţi, pentru reducerea sarcinilor” Citește și: Taxe, salarii și pensii din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan