// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Codul de conduită al senatorilor şi deputaţilor, adoptat de Parlament. Designul vestimentar și lungimea corectă a părului, printre prevederi, dar nimic despre integritatea acestora

Teoria heliocentrismului, designul vestimentar și lungimea corectă a părului. Nu sunt subiectele unei noi emisiuni, ci teme în discursurile parlamentarilor, care au adoptat ieri Codul de conduită cerut în raportul MCV din ianuarie. Acesta îi obligă pe aleşi să aibă un limbaj şi o vestimentaţie decente, dar nu conţine nicio prevedere despre integritatea acestora, aşa cum a solicitat Comisia Europeană.

Un cod de conduită evaziv și prea puțin concret, spun liberalii, nemulțumiși că nu li s-au adoptat amendamentele propuse. Este menit să îi „încorseteze” pe parlamentari, au susținut la rândul lor,  membrii Mişcării Populare.

„Acest cod de conduită se înscrie la categoria Dorele, fă-te că muncești, pentru că acest cod este un fel de cod care spune fă-te că ai un cod.”Adriana Săftoiu, deputat PNL.

„Adică domnul Goţiu dacă vrea să nu se tundă încalcă codul și vreți să îl amendați cu jumătate din salariu, atunci de ce să îl mai flocăiască Palada la tv?”Corneliu Bichineț, deputat PMP.

„Nu contează cât de lung am părul, ci contează cât și cum gândesc.” – Cristian Seidler, deputat USR.

Parlamentarii au transformat astfel dezbaterea pentru adoptarea codului de conduită într-un schimb de ironii.

„Domnul Goţiu, o victimă a codului, drept la replică, vă rog! Firzer?” – Niculae Bădălău, senator PSD.

„Nu știu dacă sunt sau nu o victimă a codului, dar pormit că de data viitoare când mai vin pe la Parlmanet trec pe la designer vestimentar, trec pe la stilist să văd dacă îndeplinesc cerințele pentru a activa în acest Parlament extrem de decent.”  – Mihai Goțiu, senator USR.

Membrii USR au vrut să interzică printr-un amendament ca persoanele cu probleme penale să deţină funcții de conducere în Parlament. Dar propunerea a fost respinsă.

Sursa: stiri.tvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

loading...