CODUL BUNELOR MANIERE: Lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată în public
Codul bunelor maniere stabilește clar câteva lucruri pe care nu se cade să le faci decât în intimitatea casei tale. Ele ţin de etichetă şi bune maniere, iar în public sunt mai mult decât jenante.
Să nu cânţi cu căştile pe urechi – Muzica este minunată. Este un lucru bun că te bucuri de muzică preferată, fără să deranjezi pe alţii. De aceea porţi căşti. Să începi să fredonezi ceea ce asculţi la căşti nu e ceva ce va stârni admiraţia publicului.
Să nu mănânci în mijloacele de transport în comun – E de înţeles să mănânci pe fugă, în drum spre serviciu sau după ce ieşi de la şcoală, pentru că ţi-e foame şi te grăbeşti. Dar poţi opta pentru ceva simplu: un fruct, un iaurt de băut. Însă, o shaorma? În mijloacele de transport în comun? NU! În niciun caz!
Să nu vorbeşti la telefon la supermarket – Este nepoliticos faţă de persoana de la casă, faţă de persoanele aflate în spatele tău. Vrei o pungă? Plăteşti cu card sau cu cash? Vrei bonul? Acestea sunt întrebări frecvente pe care ţi le poate adresa vânzătoarea şi este politicos să îi răspunzi imediat. Pentru asta, ar trebui să laşi câteva minute telefonul mobil.
Să nu-ți demonstrezi exagerat afecţiunea în public – Este minunat că ai pe cine să iubeşti, este minunat că ai cu cine să vorbeşti, însă cât de departe poate ajunge limba umană nu este un spectacol pentru care să vinzi bilete. Demonstrarea afecțiunii în public nu se rezumă doar la manifestări fizice, ci şi verbale. Păstrează vorbele siropoase pentru intimitatea casei tale.
Să nu faci o scenă – Chiar dacă cineva ţi-a greşit atât de rău, nu începe să-I ţii prelegeri pe stradă. Oamenii aud. Poţi să-i faci reproşuri acasă.
Să nu îți tai unghiile – Este un obicei ce ţine de igienă intimă şi dacă e ceva intim, nu trebuie să-l arăţi tuturor.
Să nu te scobeşti în nas – Este un obicei grosolan, chiar şi în intimitate. Pentru acest lucru s-au inventat şerveţelele.
Să nu te scobeşti în dinţi sau să foloseşti aţa dentară – O fi neplăcut să rămâi cu mâncare între dinţi după ce iei masa la birou. Însă, dacă vrei să te scobeşti în dinţi sau să foloseşti aţa dentară, e indicat să mergi la baie.
Să nu scuipi – DA, sunt încă oameni care fac aşa ceva pe stradă! NU este igienic. Saliva se ţine în interiorul gurii sau se utilizează un şerveţel. Dacă ai acest obicei, renunţa! Nu câştigi nimic dacă vei continua aşa!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
4 noiembrie: Ziua internațională a bomboanelor (CandyDay). Cum să celebrezi produsele care ne îndulcesc viața aproape în fiecare zi
4 noiembrie: Ziua internațională a bomboanelor (CandyDay). Cum să celebrezi produsele care ne îndulcesc viața aproape în fiecare zi Cea mai populară sărbătoare a zilei de 4 noiembrie este Ziua bomboanelor (CandyDay). Ele ne atrag prin varietatea de culori, arome, dimensiuni şi forme, uneori amuzante. La începutul secolului al XIII-lea, englezii au împrumutat un cuvânt […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 3 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 3 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Actualitateacum 2 zile
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a
-
Ştirea zileiacum 21 de ore
4 noiembrie 1715: Austriecii pun piatra de temelie a Cetăţii Alba Iulia, devenită astăzi polul turistic al județului Alba