Rămâi conectat

Ştirea zilei

Codul Administrativ, modificat la o săptămână după ce a fost adoptat. Ce schimbări s-au făcut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Guvernul a modificat, miercuri, Codul Administrativ pe care deja l-a adoptat săptămâna trecută și care a stârnit numeroase controverse. Modificările au fost vizat aspecte reclamate de UDMR.

Cu o zi înaintea ședinței de Guvern, UDMR i-a cerut prim-ministrului să modifice Codul şi să îşi asume forma dezbătută în Parlament. Acest lucru nu se va întâmpla, spun surse politice pentru Digi24.ro.

A fost corectată problema plăcuţelor bilingve ale localităţilor, astfel încât termenul „bilingv” să fie înlocuit de sintagma „limba română şi limba minorităţilor naţionale”.

Guvernul nu a renunțat însă la prevederea din Codul Administrativ potrivit căreia este reglementată obligativitatea folosirii limbii materne în instituţiile administraţiei publice locale acolo unde cel puţin 20% din populaţie vorbeşte altă limbă maternă decât cea română.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Sublocotenentul Ovidiu Szabo, absolvent al Colegiului Militar din Alba Iulia și șef de promoție al Academiei din Brașov, DECORAT cu Emblema de Merit „Știința Militară” clasa a II-a și cu Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sublocotenentul Ovidiu Szabo, absolvent al Colegiului Militar din Alba Iulia și șef de promoție al Academiei din Brașov, DECORAT cu Emblema de Merit „Știința Militară” clasa a II-a și cu Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene Sublocotenentul Ovidiu Szabo, absolvent al Colegiului Militar din Alba Iulia și șef de promoție al Academiei Forțelor Aeriene din Brașov […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea