Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

CNAIR se va „separa” în mod oficial în două companii: Una va întreține rețeaua, iar cealaltă construiește drumuri noi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Odată ce Legea pentru înființarea Companiei Naționale de Investiții Rutiere a fost publicată, în Monitorul Oficial, reorganizarea CNAIR poate începe, oficial, la cinci ani de la aprobarea unei Ordonanțe de Urgență în acest sens.

Legea prevede separarea activităţiilor de întreţinere şi investiţii. Practic, acum poate fi operaţionalizată noua CNIR – Compania Naţională de Investiţii Rutiere, adică se începe „spargerea” Companiei de Drumuri în două entităţi: una care se va ocupa de administrarea şi întreţinerea actualei reţele rutiere şi o alta care va derula proiectele de investiţii, adică va construi drumuri expres şi autostrăzi.

CNIR – Compania de Investiţii Rutiere ar putea avea aproximativ 400 de angajaţi, reiese din articolul 46 (CNAIR are acum circa 6.000 de angajați), iar compania este obligată să publice semestrial, pe pagina proprie de internet, un raport de activitate care va cuprinde informaţii privind operaţionalizarea şi organizarea acesteia precum şi stadiul detaliat al proiectelor de investiţii.

Ministrul Drulă caută profesionişti pentru CNIR

„Căutăm prin acest apel public persoane care să se implice imediat în administrarea și conducerea companiei CNIR (membri în consiliul de administrație/ director general/ director financiar)”, scria Ministrul Transporturilor pe pagina de Facebook, pe 10 martie, după ce legea trecea de Parlament, făcând un apel public pentru CV-uri de la toţi profesioniştii din mediul public şi privat să se înscrie pentru funcţiile de conducere din CNIR.

Separarea activităţilor în Compania de Drumuri (pe atunci CNADNR) a fost decisă încă din 2016, atunci când ministru al transporturilor era Dan Costescu, însă Legea pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a „picat” la Curtea Constituţională în 2018 pe motiv de procedură.

Sursa: economedia.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiții cu o zi înainte de Florii: Se fac plăcinte cu mere și se dau de pomană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiţii în sâmbăta Floriilor – se fac plăcinte cu mere şi se dau de pomană • Istoricul sărbătorii „Moșii de Florii” Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea