CNADNR: În iunie, începe montarea de parapete din beton pe DN1, pentru separarea sensurilor de circulație pe sectoarele cu patru benzi
Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) anunță că, la mijlocul lunii iunie, încep lucrările de montare a parapetelor rigide prefabricate din beton pe DN1.
Vor fi montate parapete pe aproape 200 de km de drumuri naţionale, pentru a separa sensurile de circulație pe sectoarele cu 4 benzi, pentru protejarea participanților la traficul rutier de a nu părăsi platforma drumului.
„Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a semnat în data de 22.04.2016 Acordul-cadru de furnizare având ca obiect „Achiziția și transportul parapetelor rigide prefabricate din beton” aferente drumurilor naționale și autostrăzilor din administrarea companiei. După semnarea acestui acord-cadru, CNADNR a demarat formalitățile necesare emiterii către furnizor a primei comenzi de parapet rigid prefabricat din beton. Această comandă este necesară pentru montarea parapetelor pe 5 km de drum național, și anume pe DN 1, sectorul Pasaj Băneasa — Pasaj Otopeni, peste Centura București”, se arată în comunicat.
Potrivit acestuia, întregul contract este pentru 192 km de drumuri naționale aflate în administrarea companiei.
CNADNR menționează totodată că a început organizarea pentru începerea lucrărilor pregătitoare necesare instalării parapetelor rigide prefabricate din beton.
„Acordul-cadru semnat are o durată de 2 ani și o valoare totală de 51.808.593,45 lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată de la bugetul de stat și venituri proprii și va avea la baza contracte subsecvente anuale pentru toate Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri. Acest contract a fost atribuit Asocierii Kamarom Prefabricate din Beton — Dunapref”, precizează CNADNR.
sursa: agerpres
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri Sărbătoarea de pe 20 decembrie, cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este închinată Sfântului Ignaţie al Antiohiei şi demonstrează îmbinarea practicilor păgâne cu cele creştine. Sfântul Ignaţie Teoforul, episcop de Antiohia şi martir al Bisericii este unul din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 8 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 13 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 31 de minute
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri