Rămâi conectat

Politică Administrație

Clement Negruț: ”USL- aurul, gazele şi românii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

USL a anunţat în 2012 anul victoriei totale. Da, este o victorie totală, dar nu pentru poporul român ci pentru USL, care deține o majoritate nesănătoasă în Parlament. O victorie obţinută prin minciună și demagogie. Liberalii și social-democrații și-au construit strategia acestei victorii prin trădare şi o nereuşită încercare de lovitură de stat. În general au avut în centrul discursurilor 2 piloni principali, două idei măreţe:

1. ”Nu ne vindem ţara, opriţi jaful de la Roşia Montană, noi nu susţinem acest proiect.”

2. ”Nu gazelor de şist în România. Noi ne opunem exploatării gazelor de şist.”

Aceste lozinci demagogice au fost bine asezonate cu multiple manifestaţii de stradă, cele mai multe din ele bine regizate de politicienii USL. Românii au fost păcăliţi, dar totodată şi-au pus mari speranţe în aceşti politicieni care au mimat atât de bine, cu toate că, de fapt sunt doar nişte saltimbanci falşi. Au speculat situaţia grea a românilor, care au avut de parcurs o perioadă dificilă, dar pe care au reuşit să o depăşească cu sacrificii mari. Guvernele anterioare actualului Executiv, care au condus România au fost nevoite să plătească tributul măsurilor nepopulare luate, dar care au salvat ţara de la un dezastru greu de imaginat.

Ce s-a ales de speranţele românilor însă? Doar praful. ,,Minciuna are picioare scurte,, spune un proverb românesc. USL merge de un an și jumătate din minciună în minciună și tot ceea ce a promis s-a transformat în discursuri fără acoperire, ba mai mult, acum toate se întorc împotriva lor. Vedem cum aceşti guvernanţi iresponsabili au transformat ţara într-un ,,teatru de război,, au generat un conflict intern între români, care produce efecte greu de anticipat și totodată mari deservicii  României pe termen lung.

Un guvern care îşi dovedeşte incompetența zilnic a transformat un contract comercial într-o bombă civică greu de dezamorsat. Aurul de la Roşia Montană a înfierbântat minţile acestor politicieni, iar gazele de şist i-au făcut să nu mai fie cu picioarele pe pământ. Au reuşit să discrediteze încă odată Parlamentul României (cu o imagine și aşa nu prea bună), târându-l într-o mocirlă a neputinţei şi minciunii, în care se scaldă USL, aruncând asupra acestei instituţii întreaga responsabilitate, deşi, aceşti politicieni cu state vechi în politică, ar trebui să știe că Parlamentul are atribuţii eminamente legislative. Au reuşit parţial să-l compromită  prin înfiinţarea unei comisii speciale, care şi-a atins și ea nivelul maxim de incompetenţă şi după expirarea termenului de emitere a unui raport, care nu s-a mai văzut elaborat elaborat. Guvernul Ponta  este insă perseverent şi, în data de 22.10.2013, într-o şedinţă ad-hoc a celor două camere reunite ale Parlamentului prelungeşte acest termen până în 15 noiembrie. Acum ies la iveală disensiunile din USL: PNL-ul anunţă prin întâiul absent din Senat, Crin Antonescu că părăseşte această comisie. Între timp a ,,explodat, în capul guvernanţilor și problema gazelor de şist. Angajaţii de la o firmă americană au fost fugăriţi de localnicii din zona unde urma să înceapă explorarea. Dar oare cine erau cei care îşi rupeau hainele de pe ei în 2012, când se legau cu lanţuri, scoteau lumea în stradă, atunci când se anunţase intenţia Guvernului de la vremea respectivă de a se explora zona? Anunţau chiar corecţii fizice, asupra celor care susţin acest demers (vezi declaraţia deputatului PSD de Vaslui, Adrian Solomon). Acum, PSD-işti si PNL-işti se luptă între ei care să fie salvatorul mediului în România, dar totodată  au luat măsurile privind exploatarea aurului şi a gazelor de şist pe care le-au criticat. În acelaşi timp, în multe zone ale ţării sunt manifestaţii publice, care îmbracă diferite forme, de la neliniştea firească a cetăţenilor din acele zone, până la acţiuni ale unor ONG-uri și pseudo ONG-uri care militează cu atâta sârg în România pentru protejarea mediului.

Iată cum înţeleg Ponta și Antonescu să respecte ceea ce au promis în campania electorală, acum îşi împart ,,pumni politici” pe probleme care converg prin abordare şi manifestare, înspre zona de securitate naţională. Între timp românii se războiesc între ei, sunt pro şi contra, despre unii se spune – de către aceeaşi politicieni iresponsabili – ar fi cumpăraţi de unii, alţii s-ar fi vândut altora, unii că apără interesele Rusiei, alţi că ar fi pro-americani. O curată nebunie și fobie generată de USL, iar cei care au de suferit sunt cetăţenii acestei ţări.

Partidul Mişcarea Populară se delimitează de acest gen de a face politică şi se pronunţă pentru dialog, informare și decizie fermă, în folosul României.

Preşedinte PMP Alba, deputat Clement NEGRUȚ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea