Rămâi conectat

Politică Administrație

Clement Negruț: Parlamentarii PMP îi cer premierului Ponta să renunţe la majorarea accizelor la carburanţi făcută în 2014

Ziarul Unirea

Publicat

în

  • Acciza lui Ponta – birul fără rost.

1 aprilie 2014 a fost o zi urâtă care va rămâne întipărită în mintea românilor drept ziua în care Ponta şi-a băgat cu nesimţire mâinile până la cot în buzunarele lor. Gluma proastă a plagiatorului a afectat o ţară întreagă, deoarece au avut de suferit nu doar cei care folosesc benzină şi motorină pentru maşini, ci fiecare român, care cumpără produse şi servicii.

PMP Alba03Ne amintim că una din motivaţiile date de Victor Viorel Ponta, pentru scumpirea benzinei şi a motorinei a fost nevoia de fonduri pentru autostrăzi dar nu   s-a construit un metru de autostradă, de fapt motivaţia reală era foamea de bani a acestui guvern in ideea de a-i folosi pentru pomeni electorale întrucât se apropiau alegerile prezidenţiale.

Ieri, in Parlamentul Romaniei s-a votat un proiect legislativ pentru reducerea accizei la motorină pentru transportul public de călători şi pentru transportul de marfă. După un an de zile Ponta şi ai lui şi-au dat seama că nu a avut loc colectarea la bugetul de stat pe care o visa.

Acum un an de zile, peste 300 de mii de români au semnat petiţia Partidului Mişcarea Populară împotriva majorării preţurilor la carburanţi, iar 11 mii de români au ieşit în stradă pe 15 martie, la Bucureşti pentru a protesta împotriva acestor abuzuri ale Guvernului condus de Victor Viorel Ponta, dar nu am fost băgaţi în seamă. PMP atrăgea atenţia că o astfel de măsură va duce la scumpirea transporturilor de persoane şi mărfuri si implicit a serviciilor derivate cu impact major asupra economiei. Întrucât au existat voci care ne acuzau că nu lăsăm guvernul să lucreze ,,în linişte” pentru bunăstarea românilor, astăzi suntem îndreptăţiţi să atragem atenţia că însuşi guvernul a fost nevoit să ne dea acum dreptate, promovând pe ordinea de zi Proiectul de Lege pl-x 240/2014 pentru reducerea accizei pe carburanţi cu 40 de euro la mia de litri folosind ca argumente tocmai ce PMP spunea anul trecut .

Ştiau până şi cei mai neiniţiaţi în politici publice că scumpirea carburantului influenţează direct creşterea preţului bunurilor transportate şi implicit diminuarea puterii de cumpărarea a cetăţeanului, la care se adaugă determinarea transportatorilor să alimenteze în afara României, scoţând banii din ţară şi băgându-i în bugetele altor state, reducerea numărului de angajaţi, deci pierderea unor locuri de muncă şi îngroşarea rândurilor şomajului. Iată ”binefacerile” stângismului, vajnic promotor al statului asistenţial care ne amintesc de tradiţiile socialiste postrevoluţionare când ministrul transporturilor Miron Mitrea impusese taxa de drum în preţul carburantului inclusiv pentru tractoarele care arau în brazdă şi pentru şalupele care navigau pe Dunăre.

Alt actor, aceeaşi piesă, de data aceasta Victor Viorel Ponta în rol de „haiduc”de stânga, cu mâinile în buzunarele românilor vedem aceeaşi piesă, o guvernare de stânga PSD duplicitară şi fără viziune şi care în opinia noastră trebuie să părăsească Palatul Victoria.

Atragem atenția celor interesați că reducerea accizei propusă tot de aceia care au introdus-o, adică de acest guvern specializat în darea cu stângul în economia națională, poate fi considerată de către Uniunea Europeană, conform Directivei 2003/96/CE drept ajutor de stat! Drept pentru care parlamentarii Partidului Mişcarea Populară îi cer premierului Ponta să renunţe în totalitate la majorarea accizelor la carburanţi făcută în 2014. Guvernanţii ar trebui să-şi pună mintea la contribuţie şi să găsească surse de venit la buget, altele decât cele rezultate din biruri puse pe seama cetăţenilor.

 Preşedinte PMP Alba, Deputat Clement Negruţ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea