Clement Negruț: Iohannis e mai mult de decor şi pare că se pricepe cel mai bine la consfătuiri cu premierul
Victor Viorel Ponta stă totuşi cam de multă vreme în fruntea Guvernului, deși este în plină cădere și tot mai des contestat de baroni. Acest premier a cărui imagine este strâns legată de o serie de momente triste din istoria recentă a ţării, a făcut prea mult rău acestei ţări atât prin incompetenţa sa cât şi prin machiavelismul său dovedit nu de puţine ori.
De asemenea acest om dă dovadă de o ipocrizie ieşită din comun. La aproape doua luni după ce Guvernul condus de el şi-a bătut joc de românii din diaspora, îngrădindu-le efectiv dreptul la vot, acum vine cu o faţă de om nevinovat spunând că partidul său susţine modificarea sistemului de vot pentru românii din disapora şi vrea întocmirea unui registru al românilor care trăiesc în străinatate fie legat de votul electronic fie votul prin corespondenţă. Dar unde eraţi domnule Victor Viorel Ponta când eu, alături de colegii mei, Eugen Tomac, Valerian Vreme şi Mihaela Stoica am avut o iniţiativă legislativă privind votul prin corespondenţă? Abia acum v-aţi trezit? E cam târziu.
Cu aceeaşi ipocrizie Victor Viorel Ponta declara ieri după ieşirea de la a nu ştiu câta consfătuire cu preşedintele că PSD susţine reducerea numărului de parlamentari şi simplificarea procedurilor de ridicare a imunităţii. Domnule premier oare numai de curând aţi aflat că românii au votat prin referendum că susţin reducerea numărului de parlamentari şi că Traian Băsescu a fost cel care a iniţiat această idee? Referitor la simplificarea procedurilor de ridicare a imunităţii: cine poate lua de bună şi această afirmaţie în contextul în care premierul a atacat de atâtea ori instituţii ale statului care se ocupă de justiţie şi şi-a apărat cu vehemenţă prietenii certaţi cu legea? Se pare că aproape fiecare vorbă scoasă de acest om e o minciună.
Raportul MCV: Parlamentul şi Avocatul Poporului – instituţiile cele mai criticate. În acest context, Victor Viorel Ponta spune că Guvernul condus de el nu are nicio problemă, uitând că actualul Parlament este condus de o majoritate din care şi el cu partidul său fac parte. Fără susţinerea acestui Parlament care a primit notă proastă din partea Comisiei Europene, Executivul condus de Victor Viorel Ponta ar cădea imediat.
În tot acest context vedem că cel care a fost competitorul lui Ponta în alegerile prezidenţiale, domnul Klaus Iohannis, pare să fi ajuns să coabiteze liniştit cu premierul, cu toate că milioane de români l-au votat ca antidot la ciuma pesedistă. Constatăm însă că domnul Iohannis e mai mult de decor şi pare că se pricepe cel mai bine la consfătuiri cu premierul. Dacă ar fi să ne luăm după zicala: ,,Cine se aseamănă se-adună”, atunci am trage o concluzie foarte tristă.
Pe acest fond este evident că Partidul Mişcarea Populară trebuie să-şi continue cu statornicie drumul pe care a pornit, luptând pentru o schimbare reală în România.
Preşedinte PMP Alba, Deputat Clement Negruţ
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Negociatorul-șef al Parlamentului European, Victor Negrescu, a obținut acordul interinstituțional cu privire la bugetul UE pentru anul 2025: Prevede o creștere de 10,5 miliarde de euro comparativ cu anul anterior
Negociatorul-șef al Parlamentului European, Victor Negrescu, a obținut acordul interinstituțional cu privire la bugetul UE pentru anul 2025: Prevede o creștere de 10,5 miliarde de euro comparativ cu anul anterior Negociatorul-șef al Parlamentului European, eurodeputatul Victor Negrescu, a obținut în această dimineață, după zeci de ore de negocieri, acordul interinstituțional cu privire la bugetul Uniunii […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate2 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport3 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitate24 de ore ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentariio zi ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii3 ore ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată