Rămâi conectat

Politică Administrație

Clement Negruț: Iohannis e mai mult de decor şi pare că se pricepe cel mai bine la consfătuiri cu premierul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Victor Viorel Ponta stă totuşi cam de multă vreme în fruntea Guvernului, deși este în plină cădere și tot mai des contestat de baroni. Acest premier a cărui imagine este strâns legată de o serie de momente triste din istoria recentă a ţării, a făcut prea mult rău acestei ţări atât prin incompetenţa sa cât şi prin machiavelismul său dovedit nu de puţine ori.

De asemenea acest om dă dovadă de o ipocrizie ieşită din comun. La aproape doua luni Clement Negrut03după ce Guvernul condus de el şi-a bătut joc de românii din diaspora, îngrădindu-le efectiv dreptul la vot, acum vine cu o faţă de om nevinovat spunând că partidul său susţine modificarea sistemului de vot pentru românii din disapora şi vrea întocmirea unui registru al românilor care trăiesc în străinatate fie legat de votul electronic fie votul prin corespondenţă. Dar unde eraţi domnule Victor Viorel Ponta când eu, alături de colegii mei, Eugen Tomac, Valerian Vreme şi Mihaela Stoica am avut o iniţiativă legislativă privind votul prin corespondenţă? Abia acum v-aţi trezit? E cam târziu.

Cu aceeaşi ipocrizie Victor Viorel Ponta declara ieri după ieşirea de la a nu ştiu câta consfătuire cu preşedintele că PSD susţine reducerea numărului de parlamentari şi simplificarea procedurilor de ridicare a imunităţii. Domnule premier oare numai de curând aţi aflat că românii au votat prin referendum că susţin reducerea numărului de parlamentari şi că Traian Băsescu a fost cel care a iniţiat această idee? Referitor la simplificarea procedurilor de ridicare a imunităţii: cine poate lua de bună şi această afirmaţie în contextul în care premierul a atacat de atâtea ori instituţii ale statului care se ocupă de justiţie şi şi-a apărat cu vehemenţă prietenii certaţi cu legea? Se pare că aproape fiecare vorbă scoasă de acest om e o minciună.

Raportul MCV: Parlamentul şi Avocatul Poporului – instituţiile cele mai criticate. În acest context, Victor Viorel Ponta spune că Guvernul condus de el nu are nicio problemă, uitând că actualul Parlament este condus de o majoritate din care şi el cu partidul său fac parte. Fără susţinerea acestui Parlament care a primit notă proastă din partea Comisiei Europene, Executivul condus de Victor Viorel Ponta ar cădea imediat.

În tot acest context vedem că cel care a fost competitorul lui Ponta în alegerile prezidenţiale, domnul Klaus Iohannis, pare să fi ajuns să coabiteze liniştit cu premierul, cu toate că milioane de români l-au votat ca antidot la ciuma pesedistă. Constatăm însă că domnul Iohannis e mai mult de decor şi pare că se pricepe cel mai bine la consfătuiri cu premierul. Dacă ar fi să ne luăm după zicala: ,,Cine se aseamănă se-adună”, atunci am trage o concluzie foarte tristă.

 Pe acest fond este evident că Partidul Mişcarea Populară trebuie să-şi continue cu statornicie drumul pe care a pornit, luptând pentru o schimbare reală în România.

 Preşedinte PMP Alba, Deputat Clement Negruţ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea