Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Clement Negruț, despre impozitul pe clădirile nerezidențiale din Alba Iulia: Deci se poate, domnule Hava

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vorbeam săptămâna trecută despre marea ,,grijă” a mult-alesului primar Mircea Hava față de albaiulieni concretizată cum nu se poate mai bine în birurile pe care le-a pus pe spinarea cetățenilor care i-au asigurat atâtea mandate și pe care spune că-i respectă.

Clement Negrut01Oameni disperați de cuantumul uriaș al impozitelor pe care ar fi trebuit să le plătească s-au adresat celui care se face răspunzător în primul rând pentru acest lucru: Mircea Hava (mare parte a consilierilor locali nu au prea știut cum stă treaba când au votat bugetul în noiembrie). Din reflex, domnul primar a promis că o drege. În consiliul local toți USL-iștii au votat stabilirea cotei de impozitare de la 1,3 la 0,5 la sută. Deci se poate!

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Totuși, reținem că nu s-a mers pe minimul de 0,2% pe care îl permite legea ci pe 0,5 %. Cetățenii afectați de aceste majorări știu asta, fapt care s-ar putea să-i șifoneze puțin imaginea PNL-istului Mircea Hava.

Se pune acum o întrebare importantă: ce investiții vor fi afectate? Cum este afectat bugetul local bazat într-o atât de mare măsură pe chiriile celor care au aceste mici afaceri? La Alba Iulia se pare că primăria folosește ca principală resursă pentru lucrările propuse impozitele cetățenilor. Investitori de anvergură care să aducă niște contribuții substanțiale la bugetul local nu prea există. Poate tocmai de aceea în cealaltă capitală aproape jumătate din străzi sunt neasfaltate. Poate din acest motiv nu avem teatru, sală polivalentă și investiții. Iar domnul primar ne spune că: ,,școala, drumul, iluminatul public, întreținerea Cetății și a spațiului verde din oraș, totul este plătit din acești bani (impozite n.a.). Bravo, dom’ primar! Păi Cetatea aceea în care s-au băgat zeci de milioane de euro nu produce nici măcar cât să se întrețină? Cred și eu. Timp de câteva luni pe an bate vântul prin ea cât e de pustie. Și deja ziceți că se degradează? Frumos! Iluminatul public cred și eu că e scump; mai ales în ianuarie și februarie când în Piața Cetății ard toate beculețele festive deși nu e țipenie de om. Iar cu drumurile ce probleme aveți? Am ajuns să vedem și pe posturile naționale că Alba Iulia e fruntașă pe țară la străzi neasfaltate.

V-ați lăudat cu gradul mare de absorbție a fondurilor europene. Acum nu poate se mai poate folosi această resursă?

Preşedinte MP Alba, Deputat Clement Negruţ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea