Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Clement Negruț: ”Convenția PDL mi-a lăsat un gust amar. Categoric există suspiciunea de fraudă!”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Desemnarea lui Vasile Blaga ca președinte al PDL, în cadrul Convenției Extraordinare de ieri, a provocat nemulțumiri în rândul susținătorilor Elenei Udrea. Aceștia suspicionează că procesul de votare nu a decurs în mod corect influențând rezultatul alegerilor.

Unul dintre cei implicați direct în supravegherea și numărarea voturilor a fost deputatul de Alba Clement Negruț, care a declarat încă din campania electorală internă că susține moțiunea ”Noul PDL. O nouă Românie”, cu care a candidat Elena Udrea.

Acesta a declarat pentru ziarulunirea.ro:

Convenția de ieri mi-a lăsat un gust amar. Pentru prima dată în cariera mea politică din cadrul PDL mi-a fost rușine de ce s-a întâmplat în sală (n.r. delegați care au reacționat prin huiduieli și chiar înjurături la anunțarea rezultatului). A fost un adevărat circ făcut de Comisia de organizare a alegerilor. Categoric există suspiciunea de fraudă. Eu am fost în comisia de numărare a voturilor și am văzut modul în care s-au desfășurat lucrurile în acea comisie. Ca o concluzie, am ratat șansa de a avea un Partid Democrat-Liberal coerent”, a spus Negruț.

Acesta a precizat că din județul Alba au fost între 30 și 50 de delegați care au votat pentru Elena Udrea subliniind faptul că asupra lor nu s-au făcut niciun fel de presiuni: ”A fost opțiunea lor, oamenii și-au făcut datoria. S-a scris că am dormit și am luat masa la unul dintre hotelurile lui Cocoș. Este eronat! Eu așa ceva nu fac. Am unde să locuiesc și să mănânc în București și nici alți oameni din anturajul meu sau oameni care sunt lângă mine nu au făcut acest lucru”.

În opinia sa în acest moment nu se pune problema unor demisii din partid, lăsând totuși să se înțeleagă că acestea s-ar putea produce dacă Vasile Blaga nu reușește să gestioneze situația: ”Eu cred că din momentul acesta trebuie să analizăm la rece ceea ce s-a întâmplat. Deși a fost o victorie asupra căreia, în opinia mea planează suspiciuni, așteptăm ca cel care a câștigat să se așeze la masă cu toți cei care iubesc partidul acesta și să vedem ce avem de făcut. Dacă nu, vom vedea fiecare cum ne croim mai departe drumul în viață”.

Referitor la mesajul transmis de președintele Traian Băsescu după aflarea rezultatului alegerilor Clement Negruț a spus: ”Este o reacție normală a unui om care a făcut din acest partid un partid mare, la faptul că asupra unui partid de o asemenea importanță planează asemenea suspiciuni”.

Potrivit deputatului de Alba ”jocurile au fost încheiate”, în momentul în care s-a plecat cu urnele din sala în care s-a desfășurat Convenția și în ciuda contestațiilor rezultatul este definitiv: ”În opinia mea, din puctul de vedere al alegerilor nu mai are ce să se schimbe, dar probabil se vor întâmpla multe lucruri în următoarea perioadă”, a încheiat Negruț.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea