Clement Negruț: ”Buna Vestire pentru Şova”
Tovarăşul apropiat al lui Victor Viorel Ponta, fostul ministru al marilor proiecte nerealizate, Dan Șova a scăpat, cel puțin pentru moment, de ridicarea imunității. Tovarăşii lui din Parlament au făcut cum au ştiut mai bine ca să-l scape de brâul legii, astfel încât solicitarea procurorilor DNA a fost respinsă. Dan Şova a făcut un spectacol jenant la Senat, mai întâi printr-un discurs jalnic presărat cu afirmații hilare.
Dar să nu trecem cu vederea, un lucru în opinia mea foarte important din discursul lui Şova, nominalizarea a două personaje importante din PNL: Alina Gorghiu şi Teodor Atanasiu, acestea ar avea cunoştinţă de faptele de care este acuzat Dan Şova. Deja devine foarte interesant, mai ales din pricina faptului că în PNL a dat dispoziţie de a nu se spune nimic, de-a nu reacţiona. La fel de interesantă este afirmaţia lui Teodor Atanasiu de la tribuna Senatului care spunea că îl consideră pe Dan Şova nevinovat!!!
Dacă ne gândim că un apropriat al domnului Şova care ar avea cunoştinţă de potlogăriile acestuia prin Gorj este chiar premierul României Victor Viorel Ponta, atunci putem spune că lucrurile devin foarte interesante.
Şova a ţinut să le spună colegilor că de dimineaţă s-a dus să se roage, fiindcă e sărbătoare. Mai lipsea să se laude că s-a spălat pe dinţi, iar pentru acest motiv colegii trebuind să voteze împotriva solicitării de ridicare a imunității. Domnul Șova nu s-a oprit însă aici cu pioşenia de ocazie. Penibilul nu s-a sfârşit aici. Şova a mers şi mai departe şi a recurs aproape la un ritual, punându-se la dispoziţia senatoarei Florina Jipa, care l-a uns cu mir pe frunte, doar-doar se vor milostivi de el colegii lui. Şi s-au milostivit. Şova a scăpat pe moment. Dar nu e bine. Reacțiile nu au întârziat să apară.
Ambasada SUA, Ambasada Marii Britanii, Ambasada Olandei au reacţionat dur faţă de ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlamentul României. Dincolo de actul de laşitate al lui Dan Şova, România a primit o lovitură de imagine din partea unor parlamentari care pun interesul de grup mai presus de interesele ţării.
”Imunitatea parlamentară nu trebuie folosită abuziv pentru a evita tragerea la răspundere a unor persoane”, se arată în documentul emis de Ambasada SUA.
Oare ne afectează povestea de astăzi în privinţa admiterii în Schengen? Cu siguranţă! Comisia Europeană iarăşi ne atrage atenția: ”aşteptăm o implementare substanţială a recomandărilor MCV”. Cu alte cuvinte: lăsaţi să fie aplicată Legea echitabil pentru toți cetăţenii.
Partidul Mişcarea Populară consideră şi susţine cu tărie faptul că în Parlament nu se face justiţie, iar parlamentarii trebuie să răspundă în faţa legii ca ori şi ce cetăţean al acestei ţări.
Românii au realizat mişelia pusă la cale de gaşca lui Şova şi au ieşit în stradă; la Bucureşti și la Cluj au avut loc proteste. Unii chiar și-au pus întrebarea: mai e valabil ceea ce am crezut în 16 noiembrie 2014? Nimeni nu este mai presus de Lege! Nici Dan Şova, chiar dacă e prietenul lui Victor Viorel Ponta şi au avut împreună afaceri pe la Rovinari și Turceni.
Președinte PMP Alba, deputat Clement Negruţ
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Alegeri parlamentare 2024 | PSD și AUR, primele locuri în sondaje. Procentele înregistrate de cele două formațiuni politice
Alegeri parlamentare 2024 | PSD și AUR, primele locuri în sondaje. Procentele înregistrate de cele două formațiuni politice Un sondaj INSCOP realizat recent în perioada 7-12 noiembrie 2024, la nivel național, arată faptul că PSD este pe primul loc în clasamentul intenției de vot pentru alegerile parlamentare de pe 1 decembrie. AUR ocupă locul doi, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate2 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport3 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitate22 de ore ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentariio zi ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentariio oră ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată