Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Clauză ABUZIVĂ în contract: Nu poți să îți cumperi nici hârtie igienică, fără ca BANCA să fie anunțată ce faci cu banii pe care îi retragi din cont

Unirea Ziarul

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Clauză ABUZIVĂ în contract: Nu poți să îți cumperi nici hârtie igienică, fără ca BANCA să fie anunțată ce faci cu banii pe care îi retragi din cont.

Lovitură pentru clienții ING Bank! Vineri, presa din România a scos la iveală un caz neașteptat. ING Bank a fost amendată pentru o clauză abuzivă existentă în contractele clienților.

Pe scurt, un client ING a apelat la OPC Timiș, după ce a încercat să scoată o sumă cu mai multe zerouri de la bancă, iar instituția i-a condiționat eliberarea banilor, cerându-i să completeze un formular în care să precizeze ce va face cu banii.

„Persoana respectivă deţinea bani în cont la bancă. În momentul în care a cerut să i se elibereze o anumită sumă, i s-a condiţionat eliberarea banilor de completarea unui formular în care să precizeze în ce mod va folosi banii. Persoana a refuzat să dea asmenea explicaţii, spunând că dacă doreşte… să cumpere hârtie igienică asta va face, dar nu trebuie să justifice nicicum modul în care îşi cheltuie banii. În urma reclamaţiei noi am fost în control la bancă şi am amendat respectiva unitate pentru că solicitarea încălca reglementările legale. Acestea, inclusiv regulamentele Băncii Naţionale a României, solicită informaţii legate de provenienţa banilor, atunci când se depun în cont, nu de modul în care vor fi cheltuiţi după retragerea lor. În consecinţă, banca a fost amendată cu suma de 10.000 de lei”, a declar Sorin Susanu, comisar-şef în cadrul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Timiș

Potrivit surselor Bugetul.ro de pe piața bancară, această clauză există în contractele tuturor celor care au conturi la ING Bank.

Mai mult potrivit altor surse ale Bugetul.ro, Protecția Consumatorului Timiș, pe lângă amenda de 10.000 de lei, a dispus și măsura scoaterii acestei clauze abuzive din contractele clienților.

Bugetul.ro le-a solicitat celor de la ING Bank o reacția în privința cazului semnalat la Timișoara, însă, până la publicarea acestui articol, nu am primit niciun răspuns.

La sfârșitul anului 2018, ING Bank avea peste 1.200.000 de clienți în România.

sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Românii pot să raporteze deepfake-urile de pe rețelele sociale printr-o platformă lansată de guvern: Anunțul Ministerului Digitalizării

Bogdan Ilea

Publicat

în

Românii pot să raporteze deepfake-urile de pe rețelele sociale printr-o platformă lansată de guvern: Anunțul Ministerului Digitalizării Românii pot trimite sesizări privind conținutul audio/video manipulat digital (deepfake) distribuit online în scopuri malițioase prin intermediul paginii web a Ministerului Digitalizării. Conform unui ordin publicat joi seara în Monitorul Oficial, aceste sesizări vor fi analizate și transmise […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea