Rămâi conectat

Ştirea zilei

Claudiu Vasile Popa, tânărul soldat albaiulian căzut la datorie în Afganistan a primit post-mortem titlul de ”Cetățean de Onoare”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

*Consiliul Local Alba Iulia va pregăti și o placă comemorativă pentru mormântul eroului iar o stradă din Alba Iulia va primi numele său

Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat, cu unanimitate de voturi, decernarea post-mortem a titlului de ”Cetățean de Onoare” pentru Claudiu Vasile Popa, căzut la datorie în Afganistan.

Distincţia este acordată “ca semn de recunoştinţă pentru sacrificiul suprem al maistrului militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, care şi-a pierdut viaţa sub culorile Drapelului naţional, în timpul executării unei misiuni de luptă în teatrul de operaţii din Afganistan” , după cum se precizează în proiectul de hotărâre supus astăzi la vot.

La propunerea consilierului liberal Gabriel Pleșa s-a căzut de acord să fie pregătită și o placă comemorativă pentru mormântul soldatului din Cimitirul Eroilor. De asemenea, la propunerea consilierului PDL Raul Tudorașcu, se caută modalitatea legală prin care o stradă din municipiul Alba Iulia să primească numele său.

Actul oficial prin care eroul albaiulian a fost desemnat ”Cetățean de Onoare” va fi înmânat familiei de către primarul Mircea Hava, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc vineri după-amiază la Cercul Militar din Cetate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat Circulația este blocată temporar în urma unui incendiu produs la o autobasculantă pe A10 km 30, calea 2 (sensul Turda-Sebeș), a anunțat DRDP Cluj. Citește și: FOTO | INCENDIU violent izbucnit la un autoturism în zona Cetății: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea