Rămâi conectat

Actualitate

Circulație interzisă pentru camioanele de mare tonaj, în weekend. Anunțul ministrului Antreprenoriatului și Turismului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Circulație interzisă pentru camioanele de mare tonaj, în weekend. Anunțul ministrului Antreprenoriatului și Turismului

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului a anunțat o nouă regulă care ar putea itnra în vigoare în următoarea perioadă, prin care ar putea interzice circulația camioanelor de mare tonal în cursul zilelor de sâmbătă și duminică.

Într-un interviu acordat la Antena 3, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului a vorbit despre toate aceste lucruri. El susține că în prezent se analizează interzicerea circulaţiei camioanelor de mare tonaj sâmbăta şi duminica, astfel încât traficul din weekend să fie mult mai lejer.

Totodată, ministrul a adăugat că la sfârșit de săptămână, în special vara, în anumite zone traficul rutier se blochează din cauza numărului mare de mașini, el subliniind și faptul că România are o problemă majoră în ceea ce privește construcția de autostrăzi și din acest motiv, șoferii au de suferit.

„În perioadele de sezon, în perioadele de sfârşit de săptămână, atunci când e numărul cel mai mare de turişti în anumite zone, unul dintre incoveniente îl reprezintă traficul rutier. Ori, noi ştim, din punct de vedere al reţelei de autostrăzi, suferim.

Oricum, suferim clar, raportându-ne la restul Europei. Aşa cum se ştie, Europa este împânzită de o reţea mare de autostrăzi. Şi atunci, una din solicitările venite din domeniul celor care activează în turism, a fost tocmai aceasta. Dacă s-ar putea lua considerare, un aspect care funcţionează în vestul Europei”, a spus acesta.

Circulația tirurilor, interzisă în weekend?

În ceea ce privește eventualul program de circulație al tirurilor, ministrul propune ca de sâmbătă de la orele prânzului și până duminică noaptea, circulaţia mijloacelor de transport pentru marfă să fie interzisă pe toată suprafața UE.

Ministrul a mai adăugat că a fost făcută deja o solicitare în acest sens, pentru a se vedea dacă transportul de mărfuri poate fi redus, sau interzis în intervalul menționat.

„După cum se ştie, începând de sâmbătă la prânz şi până duminică seara la orele 24, circulaţia mijloacelor de transport pentru marfă este interzisă pe aproape întreaga suprafaţă a Uniunii Europene. Cu siguranţă, vestul Europei.

Ori, domniile lor au spus în felul următor, cu atât mai mult, o astfel de măsură ar fi necesară la noi, unde această reţea de autostrăzi abia acum se dezvoltă. În sensul acesta, am făcut deja o adresă de înştiinţare, de solicitare, către Ministerul de Interne pe deoparte şi Ministerul Transporturilor pe cealaltă parte, să vedem dacă e cazul de a modifica acea reglementare legală, care să facă posibil acest lucru, adică să fie redus, sau pur şi simplu interzis transportul de mărfuri în acea perioadă de sfârşit de săptămână.

Nu ţine şi nu e în competenţa Ministerului nostru, de aceea am considerat necesar să facem aceste adrese şi înştiinţări, în acealaşi timp”, a declarat Constantin Daniel-Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

OFICIAL: Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

OFICIAL: Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 2024 Pensiile vor fi plătite înainte de Paște, adică înainte de 5 mai, potrivit unei Hotărâri de Guvern. HG-ul a primit toate avizele și urmează să fie adoptat în ședința de joi, 25 aprilie. Având în vedere că 1 Mai și 3 mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea