Circulația pe Valea Oltului, ÎNCHISĂ, timp de o lună, de mâine, 8 iulie 2024. Care sunt variantele ocolitoare
Circulația pe Valea Oltului, ÎNCHISĂ, timp de o lună, de mâine, 8 iulie 2024. Care sunt variantele ocolitoare
Circulaţia rutieră va fi închisă de mâine, zilnic între orele 6:00 şi 20:00, pe Drumul Naţional 7, Valea Oltului, pe o porţiune de 8 kilometri, între Boiţa şi Lazaret. Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, măsura va fi valabilă timp de o lună, iar traficul va fi redirecţionat pe mai multe rute ocolitoare.
Variantele pentru maşinile de mare tonaj sunt pentru relaţia Bucureşti – Veştem: traseul Bucureşti – Ploieşti – DN 1A – Braşov – DN 1 – Veştem; pentru relaţia Piteşti – Braşov: traseul Piteşti – DN 73 – A3 – Râşnov – Braşov; pentru relaţia Bucureşti – A1 Simeria: traseul Bucureşti – A1 – Piteşti – DN 7 – Râmnicu Vâlcea – DN 67 – Târgu Jiu – DN 66 – Simeria.
Pentru traversarea munţilor în cazul maşinilor obişnuite care se îndreaptă sau vin dinspre Transilvania şi Banat pot fi foliste şi variantele Transfăgărăşan, Transalpina, pe Valea Jiului, pe Valea Prahovei sau traseul Craiova – Turnu Severin – Caransebeş – Timişoara.
Citește și: Valea Oltului ÎNCHISĂ timp de o lună, în timpul zilei: În zonă se vor face lucrări la autostrada Sibiu-Pitești
Totodată, în intervalele orare 7:30 – 8:00 şi 16:30 -17:00, constructorul va permite, sub supravegherea angajaţilor săi, tranzitarea celor 8 kilometri de şosea de către locuitorii din zonă, lucru valabil şi pentru maşinile poliţiei, pompierilor şi ambulanţei.
În spaţiul public au apărut însă şi poziţii critice faţă de închiderea circulaţiei pe Valea Oltului. Astfel, Confederaţia Patronală Concordia a susţinut că rutele alternative nu pot prelua traficul de marfă fără sincope şi că vor creşte şi costurile de transport. Iar Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism a susţinut că vor fi afectaţi cei care merg în vacanţă cu automobilele proprii în ţări aflate la sud de România.
În replică, ministrul de resort, Sorin Grindeanu, a explicat că Autostrada Piteşti – Sibiu este o urgenţă şi că dacă s-ar fi întârziat cu închiderea circulaţiei s-ar fi pierdut sume mari de bani.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
”Taxa pe țeavă”: Ce este și cât trebuie să scoată românii din buzunar pentru facturile din iarna 2024-2025
”Taxa pe țeavă”: Ce este și cât trebuie să scoată românii din buzunar pentru facturile din iarna 2024-2025 ”Taxa pe țeavă” a apărut deja pe primele facturi de iarnă, iar românii trebuie să scoată din buzunar bani în plus pentru facturile din iarna 2024-2025. Președintele Federației Asociaților de Proprietari din România, Radu Opaina, explică faptul […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 23 de ore
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan