Circulația feroviară din România încurcată de caniculă: Cât întârzie trenurile din cauza căldurii extreme
Circulația feroviară din România încurcată de caniculă: Cât întârzie trenurile din cauza căldurii extreme
Trenurile circulă cu viteză redusă, din cauza caniculei, acest lucru ducând la întârzieri chiar și de sute de minute, iar pe lângă întârzieri, călătorii sunt nevoiți să îndure și căldura din vagoane deoarece aerul condiționat nu funcționează.
Traficul feroviar se desfășoară cu limitarea vitezei de circulație pe anumite intervale de cale ferată în România din cauza caniculei. Temperaturile de peste 40 de grade înregistrate în aer și peste 50 de grade la nivelul solului impun, pe anumite sectoare de cale ferată, reducerea vitezei de circulație a trenurilor cu 20-30 km/h față de viteza normală. De aici și întârzierile înregistrate de trenurile care ajung în Capitală.
Cum cel mai cald a fost în sudul țării, pe anumite rute sunt impuse restricții de viteză. Astfel, pe ruta București Nord – Videle – Giurgiu, viteza maximă este de 50 km/h. În regionala Craiova și pe rutele Pajura – Aeroportul Henri Coandă și București Nord – Titu se circulă cu cel mult 70 km/h. Măsuri de limitare a vitezei au fost luate și în cazul regionalelor Timișoara și Cluj. În toate cazurile, trenurile ajung la destinație cu întârzieri.
De exemplu, un tren Regio plecat marți de la Piteşti a sosit în Gara de Nord din București cu circa două ore şi jumătate întârziere. Și trenul de la Arad la București a înregistrat o întârziere de o oră şi jumătate, potrivit romania-actualitati.ro.
Trenul IR 1836 de la Cluj Napoca avea 89 de minute întârziere, iar IR 1662 de la Iași – 103 min întârziere.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii