Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Ciocolata care reduce riscul de DIABET și ajută la scăderea în greutate. Ce au descoperit oamenii de știință

Bera Larisa

Publicat

în

Ciocolata care reduce riscul de DIABET și ajută la scăderea în greutate. Ce au descoperit oamenii de știință

Veste bună pentru pasionații de ciocolată! Oamenii de știință au descoperit că un anumit tip de ciocolată, consumat cu moderație, reduce riscul de diabet și ajută la scăderea în greutate.

Citește și: Cele mai sănătoase și ieftine soiuri de pește de consumat în Postul Crăciunului 2024: Nu conțin mercur și asigură o dietă echilibrată

Alba Iulia Music & Film Festival 2025

Consumul moderat de ciocolată neagră poate avea efecte benefice asupra sănătății, inclusiv reducerea riscului de diabet de tip 2, datorită conținutului ridicat de flavonoide – compuși antioxidanți care contribuie la îmbunătățirea sensibilității la insulină și la reducerea inflamației. Iată câteva mecanisme prin care ciocolata neagră poate influența pozitiv sănătatea metabolică:

Îmbunătățirea sensibilității la insulină

Flavonoidele din cacao pot îmbunătăți sensibilitatea celulelor la insulină, ceea ce ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Scăderea inflamației

Consumul moderat de ciocolată neagră este asociat cu reducerea markerilor inflamatori din organism, care joacă un rol în dezvoltarea diabetului.

Efecte benefice asupra sănătății cardiovasculare

Ciocolata neagră poate contribui la reducerea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea fluxului sanguin, factori importanți pentru prevenirea diabetului.

Recomandări

Pentru a beneficia de aceste efecte:
– Alege ciocolată neagră cu un conținut de cacao de cel puțin **70%**.
– Consumă porții mici (20-30 g pe zi).
– Evită variantele cu adaos mare de zahăr sau alte ingrediente procesate.

Deși ciocolata neagră poate aduce beneficii, nu trebuie considerată un substitut pentru un stil de viață sănătos, bazat pe o dietă echilibrată și activitate fizică regulată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

Cozile de cireşe şi vişine – cele mai eficiente diuretice naturale. Recoltare și conservare, preparate și tratamente

Ioana Oprean

Publicat

în

Cozile de cireşe şi vişine – cele mai eficiente diuretice naturale. Recoltare și conservare, preparate și tratamente Lăsate cumva în umbră de către cireşe, cu roşul strălucitor şi prospeţimea lor inconfundabilă, codiţele prin care aceste fructe se hrănesc sunt prea rar luate în seamă. Şi totuşi, creşterea rapidă a cireşelor, culoarea şi gustul lor, totul […]

Citește mai mult

Sănătatea și natură

Alunele de pădure îmbunătăţesc performanţa intelectuală

Ioana Oprean

Publicat

în

Alunele de pădure îmbunătăţesc performanţa intelectuală În nemărginita ei bunătate pentru toate făpturile vii, mama natură are grijă şi de bietele vieţuitoare ale pădurii, pe care iarna le ameninţă cu foamete şi îngheţ. Exact acum, când oamenii strâng ultima recoltă din grădini şi livezi, pregătindu-se să o depoziteze în hambare, arborii din păduri îşi scutură […]

Citește mai mult

Sănătatea și natură

Grădina mea 2025: Care sunt cauzele pentru care castraveții se curbează în timpul creșterii și se îngălbenesc înainte de a ajunge la maturitate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Grădina mea 2025: Care sunt cauzele pentru care castraveții se curbează în timpul creșterii și se îngălbenesc înainte de a ajunge la maturitate Tot mai frecvent constatăm că legumele din grădină par să iasă din tiparul obișnuit, dar nu ân sensul bun al cuvântului. Îngălbenirea și deformarea rodului înainte de coacere sunt probleme întâlnite la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea